ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Δίνουμε Αγωνιστικό Παρόν στη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Πλ. Συντάγματος, την Παρασκευή 15/12/2017, 5 μ.μ.

Δίνουμε Αγωνιστικό Παρόν στη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Πλ. Συντάγματος, την Παρασκευή 15/12/2017, 5 μ.μ.
2017 12 15 SyntagmaΑ Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,
Η Κυβέρνηση με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, τη νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φορολοληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.
Ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία – περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»  καλεί τους συνταξιούχους Σιδηροδρομικούς να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση για να απαιτήσουν:

Διαβάστε περισσότερα: Δίνουμε Αγωνιστικό Παρόν στη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Πλ. Συντάγματος, την Παρασκευή...

15 του Δεκέμβρη: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

15 του Δεκέμβρη: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα
2017 12 15 SyntagmaΚάλεσμα προς όλους τους Συνταξιούχους: Στις 15 του Δεκέμβρη & ώρα 5 µ.µ. οι Συνταξιούχοι από όλες τις γωνιές της χώρας μας δίνουμε αγωνιστικό παρόν στην Πλ. Συντάγματος στην Αθήνα
ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΧΘΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΗ
Η Κυβέρνηση με άλλοθι τα επιδόματα φτώχειας από τις σφαγιασμένες μας συντάξεις και τα αιματοβαμμένα πλεονάσματα, εγκαινιάζει νέες τακτικές προπαγάνδας για να κρύψει τις νέες θανατηφόρες περικοπές, την νέα καρατόμηση που ετοιμάζει, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, τη φοροληστεία, με τη μείωση του αφορολόγητου στα 5.600 ευρώ.
Ο νέος προϋπολογισμός για το 2018 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμα του λαού στην υγεία – περίθαλψη. Προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή ύψους 350 εκατομμυρίων Ευρώ. Αυτά μαζί με τις νέες περικοπές στις συντάξεις μας, στους μισθούς αποδείχνουν ότι η δυστυχία των συνταξιούχων, των εργαζομένων και του λαού αποτελεί τη βασική προϋπόθεση των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεών τους.

Διαβάστε περισσότερα: 15 του Δεκέμβρη: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Σύνταγμα

Για τις ανεξόφλητες δαπάνες του ΤΑΥΤΕΚΩ

Για τις ανεξόφλητες δαπάνες του ΤΑΥΤΕΚΩ
Επιστολή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» προς τον Υπουργό Υγείας Αντρέα Ξανθό

2017 12 05 tayteko eopyyΚύριε Υπουργέ,
Στις 23/11/2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων μαζί σας - αμέσως μετά την Παν-αττική συγκέντρωση των συνταξιούχων - κατά τη διάρκεια της οποίας, σας κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα των συνταξιούχων σχετικά με τον τομέα της Δημόσιας Υγείας.
Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου  Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», ο οποίος σας έθεσε ένα συγκεκριμένο ζήτημα  που σχετίζεται με την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ.
Πολλοί συνάδελφοι, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει δαπάνες για λόγους υγείας και είχαν καταθέσει ήδη τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, δεν έχουν μέχρι σήμερα λάβει τα χρήματά τους.
Τα χρήματα αυτά, που έχουν δαπανηθεί από το υστέρημα των συναδέλφων μας συνταξιούχων για λόγους υγείας κι επειδή έχει περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα από τότε που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά, θεωρούμε εύλογο ότι θα έπρεπε ήδη να έχουν εξοφληθεί.

Διαβάστε περισσότερα: Για τις ανεξόφλητες δαπάνες του ΤΑΥΤΕΚΩ

Μαζικό και δυναμικό το παρόν των συνταξιούχων

Μαζικό και δυναμικό το παρόν των συνταξιούχων
syntaxioyxoi kinhtopoihsh athina 26Με μαζική συμμετοχή και μαχητικότητα οι συνταξιούχοι συμμετείχαν στο Παναττικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, 23-11-2017 για την Υγεία που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και η Γεωργία Παπαδάκου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων εμπόρων.
Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Υπουργείο Υγείας όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Αν. Ξανθό, όπου του κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα που διεκδικούν, όπως:

Διαβάστε περισσότερα: Μαζικό και δυναμικό το παρόν των συνταξιούχων

Συναυλία της χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών

Συναυλία της χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών
logo GKΔημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, 7 μ.μ..
Ο Ψυχαγωγικός Όμιλος Σιδηροδρομικών σας προσκαλεί
το Σάββατο, 25  Νοεμβρίου 2017 και ώρα 7 μ.μ.
στο Δημοτικό Θέατρο Αργυρούπολης,
όπου η Χορωδία του θα δώσει συναυλία
αφιερωμένη στους μεγάλους συνθέτες Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη.

Η είσοδος είναι δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα: Συναυλία της χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών