ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Μαζικό και δυναμικό το παρόν των συνταξιούχων

Μαζικό και δυναμικό το παρόν των συνταξιούχων
syntaxioyxoi kinhtopoihsh athina 26Με μαζική συμμετοχή και μαχητικότητα οι συνταξιούχοι συμμετείχαν στο Παναττικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, 23-11-2017 για την Υγεία που διοργάνωσαν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
Στη συγκέντρωση μίλησαν οι Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Χρήστος Μπουρδούκης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων, ο Αριστοτέλης Κάντας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και η Γεωργία Παπαδάκου πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων εμπόρων.
Μετά τις ομιλίες πραγματοποιήθηκε πορεία προς το Υπουργείο Υγείας όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Αν. Ξανθό, όπου του κατέθεσαν υπόμνημα με τα αιτήματα που διεκδικούν, όπως:

  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα.
  • Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, των μονάδων που καταργήθηκαν, των εξεταστηρίων του ΙΚΑ - ΕΟΠΥΥ.
  • Λειτουργία των Κέντρων Υγείας σε 24ωρη βάση.
  • Κατάργηση του νομικού πλαισίου και των αποφάσεων που εμπορευματοποιούν την Υγεία.
  • Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασφαλισμένων για φάρμακα, εξετάσεις και νοσηλεία παντού.
  • Άμεση πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών θέσεων.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο Υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
  • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην Υγεία σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, δίχως προϋποθέσεις, προαπαιτούμενα, με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο υπουργός τους διαβεβαίωσε για τις «καλές προθέσεις» της κυβέρνησης, αλλά και για το πρόβλημα των χρημάτων που «δεν επαρκούν». Οι συνατξιούχοι δήλωσαν αποφασιμένοι να συνεχίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεύθυναν κάλεσμα για την επόμενη συγκέντρωση της 15ης του Δεκέμβρη

syntaxioyxoi kinhtopoihsh athina 26