Ξήλωσαν τα «58 καρφιά στα Τέμπη» – Μήνυση κατέθεσε ο δημιουργός του μνημείου

Date:

«Τα 58 καρφιά στα Τεμπή», το έργο τέχνης που είχε δημιουργηθεί και αφιερωθεί στα θύματα της εγκλήματος των Τεμπών , δεν υπάρχει πια

Την οργή του για το ξήλωμα του συμβολικού έργου στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, εξέφρασε ο δημιουργός του, ο εικαστικός Γιώργος Κόφτης.

Ο Γ. Κόφτης με μία ανάρτησή του στα social media, ενημέρωσε πως χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί για την αφαίρεσή του έργου από το σημείο της τραγωδίας των Τεμπών, πήγε για να κάνει συντήρηση και βρήκε κάποιους μεταλλικούς σωλήνες πεταμένους λίγα μέτρα πιο πέρα. Σημειώνεται πως το έργο του, αποτελούνταν από 58 μεταλλικούς σωλήνες ύψους 2-2,5 μέτρων.

«Τα 58 καρφιά στα Τέμπη δεν υπάρχουν πια», ανέφερε στην ανάρτησή του, ενώ μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα», σημείωσε μεταξύ άλλων πως όλο αυτό ήταν ένα «σοκ».

«Δεν έχουμε ακόμα εικόνα για το ποιος το έκανε. Ήταν σοκ και για εμένα. Υπήρξε μήνυση από εμένα στο ΑΤ και είναι αισιόδοξοι ότι μπορεί να βρεθεί το υλικό από κάμερες. Σαν δημιουργός προφανώς στεναχωρήθηκα αλλά αυτό που έχει σημασία να ειπωθεί είναι πως ο κόσμος αντιδρά.

»Υπάρχει έντονος θυμός και από τους συγγενείς και από τον κόσμο. Το ποιος και το γιατί το αφαίρεσε είναι έρευνα της αστυνομίας. Είναι ύβρις αυτό που συνέβη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Βρέθηκε νεκρός ελεγκτής που κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος

Έφυγε από τη ζωή ο ένας από τους δύο ελεγκτές...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ  ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ...

Πληθωρισμός στο 3,9% με αυξήσεις 20% στο κρέας και 25% στο πετρέλαιο θέρμανσης!

Ανοδικά, στο 3,9% σε ετήσια βάση κινήθηκε ο πληθωρισμός...

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σάββατο 18 Απριλίου

Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία...