Η Hellenic Train απέλυσε τον συνδικαλιστή Κώστα Γενηδούνια!

Date:

Παραμονή της Πρωτομαγιάς, η εταιρεία Hellenic Train απέλυσε τον συνδικαλιστή και πρώην πρόεδρο των μηχανοδηγών και μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΕ, Κώστα Γενηδούνια.

Ο Κ. Γενηδούνιας ενημερώθηκε για την απόλυσή του με εξώδικο που του έστειλε η Hellenic Train. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια χρονική στιγμή που συνδικαλιστής θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα για πρόεδρος των μηχανοδηγών, με τις εκλογές στο σωματείο να διεξάγονται σε 17 ημέρες.

Ο K. Γενηδούνιας έχει δηλώσει μάρτυρας για τη δίκη των Τεμπών ενώ από την πρώτη στιγμή του εγκλήματος στα Τέμπη, με την ιδιότητα του προέδρου των μηχανοδηγών έχει προχωρήσει σε σειρά αποκαλύψεων και προειδοποιήσεων για την ασφάλεια των τρένων. Ειδικότερα, από το 2021 προειδοποιούσε για τη δομική κατάρρευση του ΟΣΕ στέλνοντας εξώδικα στη διοίκηση και στις αρμόδιες αρχές, ενώ αν και είχε κληθεί από τους πρώτους να καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή τελικά… αποκλείστηκε.

Μιλώντας στο newsit.gr, ο Κώστας Γενηδούνιας ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται για οικειοθελή αποχώρηση, αλλά για καθαρή απόλυση: «Δεν αποχώρησα, με απέλυσαν. Έχουν θυροκολλήσει κάτι στο σπίτι μου, τώρα μιλάω με τους δικηγόρους μου. Πάντως δεν αποχώρησα, να είστε σίγουροι», δηλώνει χαρακτηριστικά. Συνδέει μάλιστα ευθέως την απόλυσή του με την επικείμενη εκλογική διαδικασία στο σωματείο των μηχανοδηγών: «Ο λόγος είναι ότι επέστρεφα στα συνδικάτα. Θα ήμουν υποψήφιος στις εκλογές που είναι σε 10 ημέρες στο σωματείο των μηχανοδηγών. Μάλλον τους ενόχλησε, δεν ξέρω, θα δούμε».

Προαναγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων

Νωρίτερα, απεργιακές κινητοποιήσεις προανήγγειλαν τα Σωματεία των εργαζομένων της Hellenic Train μετά την συνάντηση που είχαν με την διοίκηση της εταιρείας, υποβάλλοντας προτάσεις για άμεσες προσλήψεις προσωπικού σε όλες τις ειδικότητες.

«Η σημερινή “πρόταση” της διοίκησης για αύξηση 30€ από 1/5/2025 έως 31/12/2026 είναι άθλια και προσβάλλει όλους εμάς που κρατήσαμε όρθια την εταιρεία στην πανδημία, στην ενεργειακή κρίση, στη κακοκαιρία του Ιανού, στην καταστροφή του Daniel και στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους τα Σωματεία ΣΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Τα Σωματεία προχωρούν άμεσα «σε σύγκληση των διοικητικών συμβουλίων και σε απεργιακές κινητοποιήσεις» προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους «στην προσβλητική συμπεριφορά της Hellenic train και της μητρικής FS» διεκδικώντας «όλα όσα μας αναλογούν και μας αξίζουν ως επαγγελματίες εργαζόμενοι του Σιδηρόδρομου…».

Στην κοινή ανακοίνωση καταλήγουν: Αξίζουμε περισσότερα. Ανάμεσα στα κέρδη τους και στις ζωές μας η επιλογή είναι μία, η ζωές μας».

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους το Σάββατο 18 Απριλίου

Δωρεάν θα είναι η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία...

e-ΕΦΚΑ: Προσωρινή διακοπή ηλεκτρονικών υπηρεσιών ασφάλισης

Με ανακοίνωση της η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ενημέρωσε πως...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2026

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Μαΐου 2026 Οι ημερομηνίες πληρωμής...

Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο στη γραμμή Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Μεγάλη ταλαιπωρία υπέστησαν οι επιβάτες τρένου λίγο πριν από...