Μεγαλειώδης πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία

Date:

Στους δρόμους της Αθήνας χιλιάδες λαού και νεολαίας έδωσαν ξανά τον όρκο της λευτεριάς, τιμώντας την εξέγερση του Νοέμβρη.

Τα συνθήματα του ηρωικού ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου ζωντάνεψαν. Στα πανό, στις κόκκινες σημαίες και κυρίως στις φωνές του λαού, που τα μετέφεραν μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία.

Εκεί κατέληξε η μεγαλειώδης πορεία με την οποία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος αγωνιστικός εορτασμός της 52ης επετείου του ξεσηκωμού του 1973. Η πορεία ολοκληρώθηκε περίπου στις 20:00.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μπροστά από τη Βουλή στο Σύνταγμα στήθηκε ένας φραγμός από κλούβες των ΜΑΤ ώστε να μην μπορέσουν οι διαδηλωτές να προσεγγίσουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Δύο εργαζόμενοι τραυματίες με εγκαύματα από έκρηξη σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα

Ένας σοβαρά τραυματίας με εγκαύματα στο πρόσωπο και στα...

Ουγγαρία: Δώδεκα νεκροί από τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο

Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 10 τραυματίστηκαν όταν πολωνικό...

Δεύτερος εκτροχιασμός τρένου στην Αγγλία

Μέσα σε λίγες ώρες έχουν σημειωθεί δύο εκτροχιασμοί τρένων...

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τον Δεκαπενταύγουστο

Με πρόγραμμα Κυριακής και αργιών θα κινηθούν τα Μέσα...