Δυστύχημα Τεμπών: Αρνήθηκε την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος ο Κ. Αγοραστός

Date:

Με τον Κώστα Αγοραστό να παίρνει σειρά συνεχίζονται οι απολογίες των κατηγορούμενων για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Ο πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλία αρνήθηκε την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, καθώς όπως τόνισε, δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος. «Δεν ήταν δική μου απόφαση», υποστήριξε. Όσο για τα οχήματα που εστάλησαν στον τόπο της τραγωδίας είπε ότι αυτό έγινε συνεπικουρικά, μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο κ. Αγοραστός διώκεται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το μπάζωμα του χώρου της σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών λίγες μέρες μετά το τραγικό συμβάν.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, είχε χαρακτηρίσει άδικη την παραπομπή του για παράβαση καθήκοντος, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμιά ευθύνη για την απόφαση να μπαζωθεί ο χώρος, ενώ επικαλέστηκε την ποινική δίωξή του και το δικαίωμα της σιωπής, προκειμένου να μην καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή για την τραγωδία των Τεμπών στη Βουλή.

Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ασκηθούν και νέες διώξεις.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Συντάξεις χηρείας: Αντιδρούν 60.000 που μένουν εκτός νέας ρύθμισης – Εξετάζουν προσφυγές

Σημαντικές αλλαγές φέρνει η νέα ρύθμιση για τις συντάξεις...

Το 2028 κλιματισμός σε βαγόνια του Μετρό που δεν διαθέτουν -Μέχρι τότε …υπομονή

Οι επιβάτες θα πρέπει να κάνουν ...υπομονή για μερικά...

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο Πειραιά του ΟΣΕ

Εκδήλωση στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας στο Κεντρικό Εργοστάσιο...

Τέμπη: Ειδικό Δικαστήριο δείχνει ο εισαγγελέας για το μπάζωμα στον χώρο της τραγωδίας

Την παραπομπή του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου, καθώς και...