Επιστολή προς Υπ. Εργασίας για το εφάπαξ

Date:

Επιστολή προς Υπ. Εργασίας για το εφάπαξ
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γεώργιο Κατρούγκαλο σχετικά με το θέμα του εφάπαξ, ζητώντας παράλληλα και συνάντηση ώστε να παρουσιαστούν οι θέσεις της.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Το προσωπικό του ΟΣΕ και των εταιρειών ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ είναι ασφαλισμένο από την πρόσληψή του στο Ταμείο Προνοίας Προσωπικού του ΟΣΕ (ΤΠΠ ΟΣΕ) για τη χορήγηση εφάπαξ μετά τη συνταξιοδότησή του και με το ν. 3655/2008 εντάχθηκε ως τομέας στο ιδρυθέν με τον ίδιο νόμο, ΤΑΥΤΕΚΩ.

Συνολικά, από κάθε εργαζόμενο για χρονικό διάστημα άνω των 27 ετών και απ’ τον εργοδότη, έχουν καταβληθεί στο Ταμείο περισσότερα – κατά μέσο όρο – από 50.000 ευρώ (χωρίς αναπροσαρμογές και τόκους). Η βιωσιμότητα του Ταμείου κατάρρευσε με το κούρεμα των αποθεματικών του με το PSI στις 12/3/2012.

Έτσι, ενώ στις 9/3/2012 τα αποθεματικά του ήταν 64.496.627,86 ευρώ, στις 12/3/2012 μετά το αναγκαστικό κούρεμα, τα αποθεματικά μειώθηκαν στα 19.728.484,64 ευρώ. Δηλαδή χάθηκαν 44.773.148,22 ευρώ, 10 εκατομμύρια ευρώ περισσότερα από το έλλειμμα του ταμείου μέχρι την 31/12/2013. Με τον τρόπο αυτό το ταμείο καταστράφηκε.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητάμε άμεσα να δοθούν χρήματα στο ΤΑΥΤΕΚΩ – ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΣΕ – ώστε να χορηγηθούν τα εφάπαξ και στους συναδέλφους που τα περιμένουν από το 2012.

Ταυτόχρονα με τις μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) και τις αποφάσεις του τότε Υπουργού Εργασίας κ.Βρούτση, επισημοποιείται η δραματική μείωση του εφάπαξ με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού που θα γίνεται για όσους συναδέλφους συνταξιοδοτούνται μετά την 1/9/2013.

Η ρύθμιση αυτή, είναι κατάφορα άδικη και εάν δεν αλλάξει θα έχει ως συνέπεια την ουσιαστική κατάργηση της χορήγησης εφάπαξ στους συναδέλφους οι οποίοι πληρώνουν για 35 χρόνια κανονικά τις εισφορές τους στο Ταμείο.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» ζητά:

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους, ενώ...

Απολογίες 26 προσώπων για τη σύμβαση «717»

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν γραπτές καταθέσεις από...

Επανήλθαν τα δρομολόγια Αθήνα – Λειανοκλάδι – Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Από την Παρασκευή 22/09/2023 επανήλθαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο...

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...