Επιστολή και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για υπηρεσιακές ταυτότητες

Date:

Επιστολή και από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών για υπηρεσιακές ταυτότητες
Σε επιστολή της με πολλούς παραλήπτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών τους καλεί σε κοινή συνάντηση ώστε να συζητηθεί το θέμα της καθυστέρησης έκδοσης των υπηρεσιακών ταυτοτήτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους.
Η επιστολή που απευθύνεται στους: 1) Πρόεδρο ΔΣ ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Mr. Orrazio Iacono, 2) Διευθύνοντα Σύμβουλο ΤΡΑΙΝΟΣΕ – κ. Φίλιππο Τσαλίδη, 3) Πρόεδρο ΔΣ ΟΣΕ – κ. Γεώργιο Κακουλάκη, 4) Διευθύνοντα Σύμβουλο ΟΣΕ – κ. Παναγιώτη Θεοχάρη, 5) Πρόεδρο ΔΣ ΕΕΣΣΤΥ – κ. Ιωάννη Αντωνιάδη, 6) Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΕΣΣΤΥ – κ. Γεώργιο Αναγνωστόπουλο, 7) Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΡΓΟΣΕ – κ. Χρήστο Διονέλλη, 8) Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, 9) Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» και κοινοποιείται στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Χρήστο Σπίρτζη και στον Γεν.Γραμματέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – κ. Αθανάσιο Βούρδα, έχει ως εξής:

Κύριοι,
Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο τόσο στη χώρα μας όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, διέπονται από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και τυγχάνουν δωρεάν ή ευκολία μεταφοράς με το τραίνο σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Ως αποδεικτικό στοιχείο αυτής της διαδικασίας είναι η σιδηροδρομική ταυτότητα του εργαζόμενου κάθε χώρας, καθώς και το FIP που υποχρεούται να εκδίδει η αρμόδια αρχή στον εργαζόμενο, προκειμένου να ταξιδέψει με το σιδηρόδρομο εντός οποιασδήποτε χώρας της Ευρώπης. Γεγονός αποτελεί ότι ουδείς εκδίδει FIP σήμερα.
Παρά τις επανειλημμένες δεσμεύσεις σας και του όρου της Σ.Σ.Ε. 2016 – 2018 τον οποίο όλοι συνυπογράψαμε και παρά το ότι δικαιωθήκαμε από την Επιθεώρηση Εργασίας, το πρόβλημα παραμένει άλυτο, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί να παραμένουν χωρίς ταυτότητες.
Για τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε σε κοινή συνάντηση με προτεινόμενη ημερομηνία την 20/02/2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 13.00’ στον 9ο όροφο της Διοίκησης (Καρόλου 1-3) ή όπου αλλού εσείς ορίσετε .-

Ο Πρόεδρος ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Η επιστολή της ΠΟΣ σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους, ενώ...

Απολογίες 26 προσώπων για τη σύμβαση «717»

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν γραπτές καταθέσεις από...

Επανήλθαν τα δρομολόγια Αθήνα – Λειανοκλάδι – Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Από την Παρασκευή 22/09/2023 επανήλθαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο...

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...