Συνάντηση για τις υπηρεσιακές ταυτότητες

Date:

Συνάντηση για τις υπηρεσιακές ταυτότητες
Την Τετάρτη 20/2/2019, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με θέμα τις υπηρεσιακές ταυτότητες, μετά από έγγραφο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών προς τον ΟΣΕ, την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την ΕΕΣΣΤΥ και την ΕΡΓΟΣΕ. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Γιώργος Αναγνωστόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΣΣΤΥ, ο κ. Κων/νος Δαληβίγκας Διευθυντής Πληροφορικής του ΟΣΕ, ο κ. Γεώργιος Ανάγνος Διευθυντής Προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η κα Φωτεινή Δεριτζή Διευθύντρια Προσωπικού της ΕΡΓΟΣΕ, από την ΠΟΣ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Παναγιώτης Παρασκευόπουλος και τα μέλη του Προεδρείου Γιάννης Ντίτσας, Γιάννης Αμπελουργός και Πέτρος Παναγούλιας. Στη συνάντηση συμμετείχε από την «ΕΝΟΤΗΤΑ» ο Πρόεδρος Σωτήρης Ραυτόπουλος, ο Γεν. Γραμματέας Παναγιώτης Ρούσσος, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Φωτιάδης και τα μέλη του ΔΣ Θεόδωρος Βελέντζας και Παναγιώτης Τσάκωνας.

Κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ιδιαίτερα, η καθυστέρηση που υπάρχει στην έκδοση των υπηρεσιακών ταυτοτήτων και υπογραμμίστηκε ότι την ευθύνη την έχει κύρια η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο ΟΣΕ. Ζητήθηκε και από την ΠΟΣ και από την «ΕΝΟΤΗΤΑ», να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την έκδοση των υπηρεσιακών ταυτοτήτων και ότι το δικαίωμα των σιδηροδρομικών συνταξιούχων και εν ενεργεία, να ταξιδεύουν με τα τρένα, δεν είναι διαπραγματεύσιμο. Ο πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Σωτήρης Ραυτόπουλος, παίρνοντας το λόγο , επισήμανε ότι οι υπηρεσιακές ταυτότητες που έχουν σήμερα στην κατοχή τους οι συνταξιούχοι ισχύουν μέχρι να εκδοθούν οι καινούριες, αυτό εξάλλου αναφέρεται στην εγκύκλιο αρ.πρωτ. 3006/17/Τ4/20-10-2017 της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ», επίσης, επισήμανε την προηγούμενη δέσμευση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ ότι θα εκδώσει ο Οργανισμός τις υπηρεσιακές ταυτότητες σε συνεργασία και με τις προδιαγραφές που θα του δώσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική που θα ισχύει ο κ. Ανάγνος μας διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αλλάξει η προηγούμενη συμφωνία και θα επικυρωθεί από το ΔΣ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο κ. Δαληβίγκας από τη μεριά του ΟΣΕ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος του Φλεβάρη θα προχωρήσει η διαδικασία της έκδοσης υπηρεσιακών ταυτοτήτων. Με την έκδοση των υπηρεσιακών ταυτοτήτων, μετά από πολύχρονη συνεχή προσπάθεια της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» θα τις δικαιούνται και οι συνάδελφοι μεταταγμένοι (διωγμένοι) του ν. 3891/2010, που είχαν συμπληρώσει 20 χρόνια υπηρεσίας στο σιδηρόδρομο πριν την ημερομηνία μετάταξής τους.
Το Σωματείο μας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» διαβεβαιώνει όλους τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς ότι μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, θα παρακολουθεί από κοντά το θέμα μέχρι την υλοποίησή του και μέχρι να πάρουν οι συνάδελφοι τις ταυτότητές τους, εξάλλου είμαστε το μόνο Σωματείο Συνταξιούχων που ασχολείται και πιέζει για το θέμα αυτό, και το μόνο Σωματείο Συνταξιούχων που παραβρέθηκε και σε αυτή τη συνάντηση.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...