Νότια Κορέα: Το μοιραίο αεροσκάφος είχε κάνει 13 πτήσεις σε 48 ώρες πριν τη συντριβή

Date:

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Νότιας Κορέας μετά την συντριβή του αεροσκάφους Boeing της Jeju Air στο διεθνές αεροδρόμιο της Μουάν και τον θάνατο 179 ανθρώπων, με τα ερωτήματα για τα αίτια του δυστυχήματος να παραμένουν πολλά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, το μοιραίο αεροσκάφος είχε εκτελέσει συνολικά 13 πτήσεις μέσα σε διάστημα μόλις 48 ωρών πριν τη συντριβή, γεγονός που προκαλεί σοβαρούς προβληματισμούς.

Όπως μεταδίδει το Yonhap, υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το αν η Jeju Air είχε επιβαρύνει υπερβολικά τον προγραμματισμό της, πραγματοποιώντας μεγάλο αριθμό πτήσεων τσάρτερ λόγω της αυξημένης ζήτησης στο τέλος του έτους. Η ικανότητα ενός αεροσκάφους να ανταποκριθεί σε τέτοιες απαιτήσεις εξαρτάται άμεσα από τον τύπο του αεροπλάνου και την απόσταση των δρομολογίων που εξυπηρετεί.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι τα περιφερειακά αεροδρόμια της Νότιας Κορέας βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις πτήσεις τσάρτερ, οι οποίες συνήθως εκτελούνται από αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει επίσης πως η Jeju Air κατείχε την πρωτοκαθεδρία στον μέσο μηνιαίο χρόνο πτήσης μεταξύ των έξι μεγαλύτερων εγχώριων αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους κατά την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου της τρέχουσας χρονιάς.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μετά από τρία χρόνια σφύριξε ξανά το τρένο στη Φλώρινα

Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη...

Προαστιακός Λάρισα-Θεσσαλονίκη: Εκδοτήρια εισιτηρίων θα λειτουργήσουν σε Νέους Πόρους και Λεπτοκαρυά

Εκδοτήρια εισιτηρίων σε Νέους Πόρους και Λεπτοκαρυά, ετοιμάζει, σύμφωνα...

Μετρό: Αυτοί οι σταθμοί κλείνουν νωρίτερα από την Τρίτη 5 Μάη

Συνεχίζονται τα έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών και εγκατάστασης δικτύου 5G στο Μετρό...

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο 7μελές Διοικητικό Συμβούλιο της...