Δύο τραμ συγκρούστηκαν στη σήραγγα του κεντρικού σταθμού του Στρασβούργου στη Γαλλία, προκαλώντας μεγάλη έκρηξη και χάος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, η σύγκρουση των δύο τραμ προκάλεσε τον εκτροχιασμό ενός εξ αυτών.
Περίπου πενήντα άνθρωποι «τραυματίστηκαν» και είναι σε «σχετική έκτακτη ανάγκη», σύμφωνα με τον διευθυντή της Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Bas-Rhin, SIS 67, Ρενέ Σελιέ.
«Δεν έχουμε απόλυτη έκτακτη ανάγκη, θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο σοβαρή» η κατάσταση, πρόσθεσε.
Ακόμη, όπως είπε, περίπου δεκαπέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Πώς έγινε η σύγκρουση
Αναφορικά με το τα αίτια της σύγκρουσης των δύο τραμ αρχικά είχε αναφερθεί πως αυτή συνέβη όταν ο οδηγός του ενός αγνόησε σήμανση και έφερε τους δύο συρμούς στην ίδια τροχιά. Μετά από αρκετές ώρες τα μέσα στην περιοχή αναφέρουν πως τα δύο τραμ βρίσκονταν εξ’ αρχής στην ίδια τροχιά καθώς εκτελούσαν με διαφορά μερικών λεπτών το ίδιο δρομολόγιο.
Ο οδηγός του πρώτου τραμ, όπως σημειώνουν, βγαίνοντας από το τούνελ βρέθηκε σε διαδήλωση με πολίτες να βρίσκονται στις γραμμές του μέσου. Έκανε όπισθεν, δεν είδε την απαγορευτική σήμανση και συγκρούστηκε τελικά με το ακινητοποιημένο δεύτερο τραμ το οποίο επιβίβαζε ανθρώπους στην κεντρική πλατφόρμα.
Το υπουργείο μεταφορών της Γαλλίας ανακοίνωσε πως στέλνει στο Στρασβούργο ειδικό κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του ατυχήματος. Οι δύο οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους και έχουν μεταφερθεί σε τοπικό νοσοκομείο σε σοκ με τις αστυνομικές αρχές να έχουν ήδη πάρει καταθέσεις.