ΔΕΣΚ-Σ: Στις 28 Φλεβάρη κανένας Σιδηροδρομικός για δουλεία όλοι στους δρόμους και τις συγκεντρώσεις

Date:

Στις 28 Φλεβάρη κανένας Σιδηροδρομικός, δεν θα πάει για δουλεία όλοι στους δρόμους και τις συγκεντρώσεις.

Αυτό είναι το αγωνιστικό κάλεσμα που απευθύνει η ΔΕΣΚ Σιδηροδρομικών, καλώντας τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή στα απεργιακά συλλαλητήρια που διοργανώνονται στην Αθήνα και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας, με αφορμή τα δύο χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΕΣΚ-Σ: 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Δύο χρόνια μετά το προδιαγεγραμμένο κρατικό έγκλημα στα ΤΕΜΠΗ συνεχίσουμε τον αγώνα μας για να μπορούμε να ζούμε, να εργαζόμαστε και να ταξιδεύουμε με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Κάνουμε το θυμό και την οργή γι΄αυτό που ζούμε, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ απέναντι στην πολιτική που θεωρεί την προστασία της ζωής μας κόστος σε σχέση με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Δύο χρόνια μετά, με συνέπεια τηρούμε την υπόσχεσή μας, «ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ». Δε θα πάθουμε μαζική αμνησία. Δε θα ξεχάσουμε ό,τι προκάλεσε, ό,τι οδήγησε στην τραγωδία των ΤΕΜΠΩΝ.

Ο Σιδηρόδρομος δεν κατέρρευσε ξαφνικά μέσα σε εκείνη τη μοιραία νύχτα. Η πολιτική της απελευθέρωσης και των ιδιωτικοποιήσεων των σιδηροδρομικών μεταφορών είναι που διέλυσε το Σιδηρόδρομο. Είναι αυτή που τον οδήγησε να λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος. Είναι αυτή η πολιτική που δημιούργησε το δολοφονικό γεγονός, δηλαδή δύο τρένα να κινούνται αντίθετα πάνω στην ίδια γραμμή και να συγκρούονται.

Αυτές οι αιτίες δυστυχώς είναι ακόμα εδώ. Αυτές οι αιτίες δημιουργούν τα καθημερινά εργατικά ατυχήματα που ζούμε. Αυτές οι αιτίες είναι που ευθύνονται για τους δύο πρόσφατους εκτροχιασμούς σε εμπορικές αμαξοστοιχίες. Αυτές οι αιτίες ευθύνονται για τις δύο στιγμές πριν από λίγους μήνες στην ΑΘΗΝΑ και στην ΠΙΕΡΙΑ αντίστοιχα, όπου δύο επιβατικοί συρμοί βρέθηκαν ξανά σε τροχιά σύγκρουσης.

Αυτές οι αιτίες διαπιστωμένα, βρίσκονται ακόμη εδώ και «προετοιμάζουν» τα επόμενα ΤΕΜΠΗ.

Είναι ακόμη εδώ και αν δεν ανατραπούν, θα συνεχίσουν να είναι εδώ και μετά τη δίκη, όταν αυτή ολοκληρωθεί. Αυτές τις αιτίες και όσους είναι υπεύθυνοι γι΄αυτό το έγκλημα προσπαθούν να συγκαλύψουν.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Ο δρόμος του οργανωμένου συλλογικού αγώνα, είναι ο μόνος δρόμος για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει. Η ζωή μας δεν είναι αναλώσιμη. Δεν ανεχόμαστε να υπολογίζεται ως κόστος. Είμαστε κοντά στους συγγενείς των θυμάτων των ΤΕΜΠΩΝ. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να μην κρυφτεί η αλήθεια. Θα είμαστε ουσιαστικά και κυριολεκτικά δίπλα τους, μέχρι την πραγματική Δικαίωση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ τις ζωές μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.

Ο Λ Ο Ι στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις.

  • Στην ΑΘΗΝΑ – στο Σύνταγμα στις 11.00’ π.μ.
  • Στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – στο άγαλμα Βενιζέλου στις 10.30’ π.μ.
  • Στην ΠΑΤΡΑ – στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στις 10.30’ π.μ.
  • Στη ΛΑΡΙΣΑ – στην κεντρική πλατεία στις 11.00’ π.μ.
  • Στο ΒΟΛΟ – στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 11.00’ π.μ. και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό στις 6.00’ μ.μ.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ HELLENIC TRAINΣυναδελφικά

ΔΕΣΚ  ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Λεηλασία του λαού: Εκτίναξη του πληθωρισμού στο 5,1% τον Σεπτέμβριο!

Λεηλασία!!! Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει για την αφαίμαξη...

Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί στις 21 Οκτωβρίου

Κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 21ης Οκτωβρίου, απευθύνει...

Hellenic Train: Βλάβη στο Αθήνα–Θεσσαλονίκη – Καθυστέρηση 134 λεπτών για 385 επιβάτες

Με καθυστέρηση 134 λεπτών συνέχισε το δρομολόγιό της προς...

Ενας στους πέντε ανθρώπους στην Ελλάδα είναι αντιμέτωπος με την ενεργειακή φτώχεια

Σχεδόν ένας στους πέντε ανθρώπους στην Ελλάδα αδυνατεί να...