ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Date:

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο Λ Ο Ι ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1Η ΟΚΤΩΒΡΗ 2019 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (πρ. Κοτζιά) στις 10.00’π.μ. (ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ)
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Συνεχίζουμε την αγωνιστική μας πορεία σταθερά. Τα προβλήματα που μας έχουν φορτώσει όλες οι Κυβερνήσεις είναι εδώ.
Οι προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η επίθεση στους συνταξιούχους και στα δικαιώματά τους περνά σε νέα φάση, βάζοντας στην ημερήσια διάταξη την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η 1η Οκτώβρη έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας. Μέσα στον Οκτώβρη η Κυβέρνηση σχεδιάζει την επόμενη ανατροπή στο ασφαλιστικό σύστημα εστιάζοντας αυτή τη φορά στις επικουρικές συντάξεις.

Με την υπ΄αριθ. 35886/ Δ1.12150/ 31-08-2019 Υπουργική Απόφαση συγκροτήθηκε επιτροπή με σκοπό την «επεξεργασία και διατύπωση του μηχανισμού μετάβασης σε ένα νέο σύστημα κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα». Αυτό σε απλά ελληνικά, σημαίνει πως θα παραδοθεί σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες η υπάρχουσα δημόσια επικουρική ασφάλιση μέσω της διάλυσής της.
Στην επιτροπή αυτή έχουν «εξέχουσα» θέση οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών για να προτείνουν τον τρόπο που θα καταστρέψουν την υπάρχουσα επικουρική ασφάλιση για να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα, που δεν θα είναι και τόσο νέο αφού θα πρόκειται περί της ήδη υπάρχουσας ιδιωτικής ασφάλισης ανεξάρτητα από την ονομασία που θα έχει, αδιαφορώντας για τι θα γίνουν εκατομμύρια παλιοί συνταξιούχοι όταν θα σταματήσει η είσπραξη των εισφορών και δεν θα υπάρχουν πλέον έσοδα στη δημόσια επικουρική ασφάλιση. Το σχέδιο της Κυβέρνησης για οριστική διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης δεν θα περάσει.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να παλέψουμε για αποκλειστικά δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.
Ο Λ Ο Ι ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1Η ΟΚΤΩΒΡΗ 2019
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης για τη διαχείριση του δυστυχήματος

Συγγενείς των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών προχωρούν σε...

Απεργιακή κινητοποίηση: Χιλιάδες εργάτες απαίτησαν Συμβάσεις με αυξήσεις μισθών

Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις των μισθών και να παρθούν...

Κινητοποίηση συνταξιούχων στο ΣτΕ για τις περικοπές 13ης και 14ης σύνταξης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι έξω από το ΣτΕ στην...