Μεγάλη και μαχητική η συγκέντρωση και πορεία των Συνταξιούχων στην Αθήνα

Date:

Μεγάλη και μαχητική η συγκέντρωση και πορεία των Συνταξιούχων στην Αθήνα

Με μεγάλη παναττική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας, την Τρίτη 1 του Οκτώβρη 2019, οι συνταξιούχοι της Αττικής, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων, διεκδίκησαν στο δρόμο του αγώνα όλα όσα τους έχουν αφαιρεθεί, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικής συνέχισης του αγώνα τους, στα πλαίσια και του πανελλαδικού δεκαήμερου δράσης.
«Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις. Ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει» ήταν το κεντρικό σύνθημα της κινητοποίησης.
Η συγκέντρωση των συνταξιούχων πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ ο οποίος έθεσε το συνολικό διεκδικητικό πλαίσιο των συνταξιούχων.
Όπως τόνισε, «…διεκδικούμε αυτά που μας άρπαξαν οι κυβερνήσεις που τα έδωσαν στους επιχειρηματικούς ομίλους που τα έκαναν κέρδη και υπερκέρδη. Συνεχίζουμε στο δρόμο του αγώνα» τονίζοντας ότι «με τους αγώνες μας αποτρέψαμε την κατάργηση της “προσωπικής διαφοράς” στα πλαίσια του νόμου Κατρούγκαλου, αυξήθηκαν οι συντάξεις χηρείας και επιστράφηκαν οι παράνομες κρατήσεις στις επικουρικές».
Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν,
ο Ερμόλαος Λινάρδος, γγ της Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων του Δημοσίου,
ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ,
ο Γιώργος Πεπόνης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων ΕΛΤΑ,
ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» (ΕΔΩ)

η Αθανασία Χριστοπούλου, αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Δικηγόρων,
ο Γιώργος Βρανάς, πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Συνταξιούχων ΝΑΤ,
ο Κώστας Τζατζάνης, πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ταμείου Ασφάλισης Μηχανικών & Εργοληπτών Δημοσίων Έργων
ο Τέλης Κάντας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης

Με το σύνθημα, «Κάτω τα ξερά σας από τις συντάξεις, ο αγώνας του λαού το δρόμο θα σας φράξει», οι συνταξιούχοι έφτασαν στο Υπ. Εργασίας με πορεία που ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε συγκέντρωση. Με πανό, ντουντούκες, ανακοινώσεις και συνθήματα διεμήνυσαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχιστεί, καθώς οι κυβερνήσεις εναλλάσσονται, ωστόσο οι αντιασφαλιστικοί νόμοι διαχρονικά παραμένουν, χτυπώντας τα δικαιώματά τους. Μάλιστα όπως τόνισαν δεν παλεύουμε μόνο για εμάς αλλά και για τα παιδιά μας καθώς η αντιασφαλιστική σκυτάλη περνά από την μια κυβέρνηση στην άλλη και φυσικά και στη σημερινή.
Αντιπροσωπεία της ΣΕΑ, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Σ. Ρραυτόπουλος, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιο για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Ν. Μηταράκη.
Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση ο Ν. Μηταράκης, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση σε αυτή την φάση θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, μέσω της κεφαλαιοποίησης του συστήματος. Σχετικά με τα αναδρομικά από τις περικοπές των συντάξεων που έχουν βγει αντισυνταγματικές, ο υφυπουργός παρέπεμψε στις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ, συνδέοντας ωστόσο το ζήτημα με τα περιθώρια του λεγόμενου «δημοσιονομικού χώρου». Τέλος για το θέμα των «δώρων» επανέλαβε την γενικόλογη κυβερνητική αναφορά για ένα μηχανισμό στήριξης μετά τις 12 συντάξεις, μέσω επιδοματικής πολιτικής.
Οι συνταξιούχοι έκλεισαν την κινητοποίησή τους με την δέσμευση ότι, αύριο, Τετάρτη 2 Οκτώβρη, θα συμμετάσχουν μαζί με τα παιδιά τους, τους εργαζόμενους στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων και των Συνδικάτων.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...