Με μεγάλη επιτυχία η Πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στον βράχο της Ακρόπολης

Date:

Με μεγάλη επιτυχία η Πολιτιστική επίσκεψη της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στον βράχο της Ακρόπολης

Την Κυριακή 30.03.2025 πραγματοποιήθηκε η πολιτιστική επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης που διοργάνωσε η Ομάδα Πολιτιστικών Δράσεων (Ο.ΠΟ.Δ.Ε) του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ».

Οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια της ξεναγού Μαρίας Πάρχα γνώρισαν από κοντά τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό που αποτελεί θεμέλιο για πολλούς μετέπειτα πολιτισμούς του κόσμου. Θαύμασαν τον Παρθενώνα, που παρά την πάροδο των τόσων χιλιετιών παραμένει ένα επιβλητικό μνημείο που αναδεικνύει την προηγμένη για την εποχή του αρχιτεκτονική, τα Προπύλαια, ένα μνημειώδες οικοδόμημα που αποτελεί την είσοδο της Ακρόπολης, το Ερέχθειο, ένα κόσμημα του αρχαίου Αθηναϊκού κόσμου, αφού πρόκειται για ένα σκεπαστό μπαλκόνι όπου η στέγη του στηρίζεται από τις περίφημες Καρυάτιδες.

Η συμμετοχή ήταν και πάλι ιδιαιτέρως ικανοποιητική και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας δεσμεύεται να συνεχίζει να στηρίζει υλικά και ηθικά τέτοιες δράσεις.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κεραμέως: Καταργείται η περικοπή στις συντάξεις χηρείας μετά την τριετία

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα καταργείται οριστικά η...

Η εκδρομή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο Σπήλαιο Λιμνών και στο Πλανητέρο (φωτο)

Η εκδρομή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στο Σπήλαιο Λιμνών και στο...