Τέμπη: Στη δικογραφία η έκθεση Αθανάσιου Κωνσταντόπουλου για την πυρκαγιά και τα έλαια σιλικόνης

Date:

Μία ακόμη κρίσιμη εξέλιξη σημειώθηκε στην υπόθεση της πολύνεκρης τραγωδίας των Τεμπών, καθώς η επιστημονική έκθεση του καθηγητή Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιου Κωνσταντόπουλου, εντάχθηκε επισήμως στη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Η έκθεση, η οποία είχε προηγουμένως συμπεριληφθεί στο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ (Ειδικού Οργανισμού Διερεύνησης Ατυχημάτων και Συμβάντων Ασφάλειας στους Σιδηροδρόμους), παραδόθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας και εξετάζεται πλέον στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης των αιτίων της τραγωδίας. Να σημειωθεί, ότι στην εμπεριστατωμένη ανάλυσή του, απορρίπτει το ενδεχόμενο τα έλαια σιλικόνης να ήταν ο παράγοντας που προκάλεσε την εκτεταμένη πυρκαγιά και την πυρόσφαιρα που δημιουργήθηκε μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Για τον λόγο αυτό, ο δικηγόρος και πατέρας θύματος της τραγωδίας, Αντώνης Ψαρόπουλος, επισκέφθηκε τον ειδικό ανακριτή προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας. Όπως δήλωσε σε εκπροσώπους των ΜΜΕ έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, σύμφωνα με πληροφορίες του larissanet.gr, μέχρι στιγμής δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση πως αυτό αναμένεται να συμβεί σύντομα.

Ο κ. Ψαρόπουλος χαρακτήρισε την ενσωμάτωση της έκθεσης Κωνσταντόπουλου στη δικογραφία ως «ενδιαφέρουσα εξέλιξη» που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες διώξεις, αυτή τη φορά κατά στελεχών της Hellenic Train.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Το δίκτυο των τέως ΣΠΑΠ …ποδηλατόδρομος (του Γιάννη Παπαμιχαήλ)

Το δίκτυο των τέως ΣΠΑΠ ...ποδηλατόδρομος (του Γιάννη Παπαμιχαήλ*) Ζούμε...

Τέλος η ΓΑΙΑΟΣΕ – Νέος φορέας διαχείρισης τροχαίου υλικού η «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε.»

Η κυβέρνηση μεταφέρει τη διαχείριση του τροχαίου υλικού –δηλαδή...

Τέμπη: Διακόπηκε για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Την διακοπή για τις 30 Οκτωβρίου αποφάσισε το Μονομελές...