Εκλογές στην Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) 14-15/5/2025 – Διακήρυξη της ΔΕΣΚ-Σ

Date:

Εκλογές στην Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) 14-15/5/2025 – Διακήρυξη της ΔΕΣΚ-Σ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΠΕΠΕ στις 14/15 Μαΐου 2025
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΕΣΚ-Σ

Δυναμώνουμε την φωνή και τη δράση μας. Για σωματείο ισχυρό που θα παλεύει ενάντια στις επιθέσεις της Hellenic Train και της κυβέρνησης.

Τα ποτάμια των εργαζομένων που πλημμύρισαν όλη τη χώρα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28 Φλεβάρη, της 9 Απρίλη, της 1 Μάη έδειξαν το δρόμο.

Απέδειξαν ότι μόνο ο συλλογικός- μαζικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Για έναν τέτοιο δρόμο ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΕΣΚ-Σ Δώστε δύναμη στη δύναμη σας!

Συνάδελφοι- Συναδέλφισσες Μηχανοδηγοί

Οι εκλογές του σωματείου γίνονται 26 μήνες μετά το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών και ενώ θα περίμενε κανείς να έχουν ληφθεί ήδη σοβαρά μέτρα βελτίωσης της κατάστασης, οι ζωές μας συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση και συνθλίβονται στη μέγγενη της σχέσης κόστους-οφέλους αφού τα απαραίτητα μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων συνεχίζουν να είναι ανύπαρκτα γιατί αποτελούν κόστος. Η Hellenic Train προκειμένου να βγάζει το ίδιο έργο με λιγότερους μηχανοδηγούς σχεδιάζει την κατάργηση του 2ου μηχανοδηγού από το θάλαμο μηχανοδήγησης, κάτι που θα εκτοξεύσει την επικινδυνότητα, την εντατικοποίηση και την εκμετάλλευση.

Η κυβέρνηση με τις τελευταίες εξαγγελίες αφενός, επιχειρεί με πρόσχημα την «αξιολόγηση» των εργαζομένων να παρουσιάσει εμάς ως αποκλειστικούς υπαίτιους της τραγικής κατάστασης στο σιδηρόδρομο, τη στιγμή που όταν απεργούμε για μέτρα ασφάλειας, βγάζουν τις απεργίες μας παράνομες.

Τη στιγμή που μετράμε νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους, τη στιγμή που αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε σε τραγικές συν-θήκες που προδιαγεγραμμένα οδηγούν στην εκδήλωση των όποιων «ανθρώπινων λαθών». Και βέβαια ούτε λέξη για τις αναγκαίες προσλήψεις. Αφετέρου μοιράζει «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» αφού ξανά εξαγγέλλει μέτρα ασφάλειας που ίσως αρχίσουν να λειτουργούν μετά από 15 μήνες και μόνο στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη ( λέμε «ίσως» γιατί η πρώτη εξαγγελία για μέτρα ασφαλείας έγινε πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνα του 2004 και η πρώτη σύμβαση για τέτοια μέτρα υπογράφτηκε το 2007). Επίσης παρουσιάζει έναν «νέο ΟΣΕ» που όμως είναι φτιαγμένος από τα ίδια υλικά με τον «παλιό», αυτά των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Κυβερνήσεων στην Ελλάδα που οδήγησαν στο έγκλημα, δηλαδή την εμπορευματοποίηση και την επιχειρη-ματική λειτουργία, που εκτός των άλλων θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει την ασφάλεια και την επάρκεια προσωπικού ως «κόστος».

Ταυτόχρονα βλέπουμε και βιώνουμε να καταργείται το 8ωρο και το 5ημερο, να δουλεύουμε με μισθούς που δεν φτάνουν να καλύψουν ακόμα και τις βασικές μας ανάγκες, ζούμε την ασύλληπτη ακρίβεια, που έχει κάνει απλησίαστα ακόμα και τα βασικά είδη.

Την ίδια ώρα εκατομμύρια και δισεκατομμύρια ευρώ «περνάνε» μπροστά από τα μάτια μας με τους εμπορικούς πολέμους των καπιταλιστών για το μοίρασμα των αγορών, με τους ματωμένους εξοπλισμούς των 800 δισ. ευρώ για τις βιομηχανίες του πολέμου, βάζοντας χέρι ακόμα και στα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων – προετοιμασίες για τη γενίκευση του ιμπεριαλιστικού πολέμου – και με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, όπως των τραπεζών να αυξάνονται κατά 25%.

Βλέπουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη των άλλων κομμάτων της ΕΕ, ενώ από τη μια να βρίσκει εύκολα χρήματα για τα κέρδη των λίγων, από την άλλη να χαρακτηρίζει «εξαλλοσύνη» την ανάγκη μας να ζούμε ανθρώπινα και να μην σκοτωνόμαστε στη βάρδιά μας και να επιστρέφουμε στις οικογένειές μας μετά τη δουλειά.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική εργοδοσίας και κυβέρνησης χρειάζεται ισχυρό εργατικό κίνημα, με δυνατά αγωνιστικά σωματεία που έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν τις ζωές και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Είναι τέτοιο το σωματείο της ΠΕΠΕ; Κάνει όσα πρέπει να κάνει για να υπερασπιστεί τις ζωές και την κάλυψη των αναγκών των μηχανοδηγών;

Η Συμμαχία (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ)στηρίζει και την πολιτική της κυβέρνησης και την πολιτική της εργοδοσίας, που άλλωστε ταυτίζονται. Αυτός είναι και ο λόγος που το προηγούμενο διάστημα όχι μόνο ήταν απούσα από τους μεγαλειώδης αγώνες που εξελίχθηκαν αλλά τους πολέμησε κιόλας. Τελικά για το μόνο που νοιάζεται είναι να προωθήσει τα στελέχη της στη θέση των στελεχών της +Συνεξέλιξης σε διοικητικά πόστα της Hellenic Train για να μπορεί να τα αξιοποιεί για ρουσφέτια και εκβιασμούς.

Από την άλλη η +Συνεξέλιξη, ως απόλυτη πλειοψηφία στο ΔΣ, το προηγούμενο διάστημα δεν εξασφάλισε την αναγκαία ενημέρωση και συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές διαδικασίες, στην κατεύθυνση της οργάνωσης της πάλης απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία.

Περιορίστηκε στο να κηρύξει πόλεμο σε συγκεκριμένα στελέχη της διοίκησης της Hellenic Train αλλά όχι στην ίδια την Hellenic Train. Έτσι την «αθωώνει» και προσπαθεί να μας πείσει ότι για την κατάσταση που ζούμε φταίνε μόνο κάποια στελέχη της εταιρείας και όχι το συνεχές κυνήγι του κέρδους που είναι η αιτία όλων των προβλημάτων, οι κατευθύνσεις της ΕΕ, η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που ευθύνονται για την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον σιδηρόδρομο. Γιατί όπως βροντοφώναξαν οι εκατοντάδες χιλιάδες λαού που βγήκαν στο δρόμο «το έγκλημα στα Τέμπη έχει ιστορία…ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ»

Επιτίθεται στα λόγια στην κυβέρνηση για τους αντισυνδικαλιστικούς νόμους -και καλά κάνει-από την άλλη όμως τους υλοποιεί κατά γράμμα όπως το νόμο Χατζηδάκη για το χτύπημα της απεργίας και δίνει προσωπικό για την πραγματοποίηση του 1/3 των δρομολογίων τις ημέρες των απεργιών με το πρόσχημα ότι αν δεν το δώσει θα βγει παράνομη η απεργία, λες και τα σωματεία τα έχουμε για να υλοποιούν τους αντεργατικούς νόμους, τις δικαστικές αποφάσεις και όχι για να τους αντιπαλεύουν. Λες και ότι κέρδισαν οι εργαζόμενοι το κέρδισαν υλοποιώντας τους νόμους και όχι παλεύοντας κόντρα σε αυτούς.

Οι ηγεσίες και των δύο παρατάξεων έχουν ευθύνες
για την σημερινή κατάσταση στην Έλξη.

Τώρα είναι η ώρα να ψηφίσετε ΔΕΣΚ-Σ γιατί η παρουσία των ταξικών δυνάμεων στο ΔΣ του σωματείου εξασφαλίζει ότι θα έχετε μια πραγματικά δική σας φωνή, θα ενημερώνεστε χωρίς «ναι μεν αλλά», θα μπορείτε να παρεμβαίνετε, να πιέζετε, να μην αφήνετε τις ηγεσίες των πλειοψηφιών να αποφασίζουν ερήμην σας.

Ψήφος στη ΔΕΣΚ-Σ σημαίνει περισσότερη δύναμη για τους μηχανοδηγούς, σημαίνει μαχητικός, ταξικός συνδικαλισμός χωρίς παραγοντισμούς και συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες.

Συμπορευθείτε με την μοναδική δύναμη που μπορεί να οργανώσει την αντίσταση των μηχανοδηγών απέναντι στις ακόμα πιο δύσκολες και αντεργατικές εξελίξεις που προβλέπονται για την έλξη.

Στηρίξτε τη ΔΕΣΚ-Σ για να αγωνιστούμε μαζί ενάντια στην εμπορευματοποίηση των σιδηροδρομικών μεταφορών, που σημαίνει μειωμένο λειτουργικό κόστος για το κράτος, αύξηση κερδών για την Hellenic Train και τις άλλες ιδιωτικές εταιρείες εκμετάλλευσης και ξεζούμισμα των εργαζόμενων στο σιδηρόδρομο αλλά και των επιβατών.

Για σιδηρόδρομο ασφαλή, σύγχρονο, φθηνό, αποκλειστικά δημόσιο χωρίς καμία επιχειρηματική δράση που θα λειτουργεί για την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών του λαού και όχι για την κερδοφορία των επιχειρήσεων.

  • Για επαναλειτουργία των γραμμών που καταργήθηκαν, είναι σε αναστολή ή επισκευάζονται.
  • Για εκσυγχρονισμό και τη σωστή συντήρηση της γραμμής.
  • Για την εγκατάσταση και λειτουργία σε όλο το μήκος της γραμμής των συστημάτων διαχείρισης και ασφαλούς κυκλοφορίας των τρένων.
  • Για σύγχρονο τροχαίο υλικό
  • Για άμεσες προσλήψεις μηχανοδηγών μέχρι την κάλυψη όλων των κενών θέσεων εργασίας.
  • Όχι στην κατάργηση του 2ου μηχανοδηγού από τον θάλαμο μηχανοδήγησης. Πιστοποίηση όλων των εκπαιδευμένων μηχανοδηγών. Κανένα κομμένο ρεπό και καμιά κομμένη ημέρα άδειας.
  • Για 7ωρο-5ημερο-35ωρο
  • Για υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.
  • Για κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντιαπεργιακών και αντιασφαλιστικών νόμων.

«Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές και οι ανάγκες μας»

Τα ποτάμια των εργαζομένων που πλημμύρισαν όλη τη χώρα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28 Φλεβάρη, της 9 Απρίλη, της 1 Μάη έδειξαν το δρόμο. Απέδειξαν ότι μόνο ο συλλογικός-μαζικός αγώνας μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Για έναν τέτοιο δρόμο
ΨΗΦΙΣΤΕ ΔΕΣΚ-Σ
Δώστε δύναμη στη δύναμη σας!

Οι υποψήφιοί μας:

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΟΥΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΕΣΚ-Σ ΣΕ PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Το δίκτυο των τέως ΣΠΑΠ …ποδηλατόδρομος (του Γιάννη Παπαμιχαήλ)

Το δίκτυο των τέως ΣΠΑΠ ...ποδηλατόδρομος (του Γιάννη Παπαμιχαήλ*) Ζούμε...

Τέλος η ΓΑΙΑΟΣΕ – Νέος φορέας διαχείρισης τροχαίου υλικού η «Σιδηρόδρομοι Ελλάδος Μ.Α.Ε.»

Η κυβέρνηση μεταφέρει τη διαχείριση του τροχαίου υλικού –δηλαδή...

Τέμπη: Διακόπηκε για τις 30 Οκτωβρίου η δίκη για τα βίντεο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος

Την διακοπή για τις 30 Οκτωβρίου αποφάσισε το Μονομελές...