Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είχαν οι συνταξιούχοι

Date:

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είχαν οι συνταξιούχοι

Τους ενημέρωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επαρκούν για την καταβολή όλης της σύνταξης και ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν όταν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη είχαν την Παρασκευή, 3/7/2015 οι εκπρόσωποι τωνΣυνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕ ΟΑΕΕ, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για να καταβληθούν άμεσα και στο ακέραιο οι συντάξεις τους, και να μην υφίστανται οι συνταξιούχοι την ταλαιπωρία στις ουρές και στα γκισέ των τραπεζών.

Ο υπουργός απάντησε ότι ενώ έχουν κατατεθεί τα χρήματα από τα Ταμεία στις τράπεζες, ωστόσο τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επιτρέπουν την καταβολή ολόκληρης της σύνταξης. Τους ενημέρωσε ακόμα ότι οι τράπεζες θα ξαναλειτουργήσουν όταν γίνει συμφωνία με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, με τους συνταξιούχους να απαντάνε ότι η συμφωνία αυτή θα ισοδυναμεί με τρίτο μνημόνιο και θα περιέχει νέα μέτρα σε βάρος τους και σε βάρος του λαού.

Υπογράμμισαν ακόμα στον υπουργό ότι τα χρήματα των συντάξεων είναι άμεσης ανάγκης για την υγεία τους και ταυτόχρονα πηγή ζωής για χιλιάδες νοικοκυριά άνεργων και χαμηλόμισθών, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οτι οι συντάξεις δεν είναι κεφάλαιο που κινδυνεύει να φύγει στο εξωτερικό, αλλά ο κόπος και ο μόχθος των συνταξιούχων που τους εξασφαλίζει με δυσκολία τα ελάχιστα για να ζουν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, οι συνταξιούχοι δεν κάνουν πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους και μαζί με όλο το λαό παλεύουν για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, να αποτραπούν τα νέα μνημόνια και να δυναμώσει το ρεύμα που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...