Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είχαν οι συνταξιούχοι

Date:

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών είχαν οι συνταξιούχοι

Τους ενημέρωσε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επαρκούν για την καταβολή όλης της σύνταξης και ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν όταν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη είχαν την Παρασκευή, 3/7/2015 οι εκπρόσωποι τωνΣυνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕ ΟΑΕΕ, σε συνέχεια των κινητοποιήσεών τους για να καταβληθούν άμεσα και στο ακέραιο οι συντάξεις τους, και να μην υφίστανται οι συνταξιούχοι την ταλαιπωρία στις ουρές και στα γκισέ των τραπεζών.

Ο υπουργός απάντησε ότι ενώ έχουν κατατεθεί τα χρήματα από τα Ταμεία στις τράπεζες, ωστόσο τα ταμειακά διαθέσιμα δεν επιτρέπουν την καταβολή ολόκληρης της σύνταξης. Τους ενημέρωσε ακόμα ότι οι τράπεζες θα ξαναλειτουργήσουν όταν γίνει συμφωνία με τους ιμπεριαλιστικούς θεσμούς, με τους συνταξιούχους να απαντάνε ότι η συμφωνία αυτή θα ισοδυναμεί με τρίτο μνημόνιο και θα περιέχει νέα μέτρα σε βάρος τους και σε βάρος του λαού.

Υπογράμμισαν ακόμα στον υπουργό ότι τα χρήματα των συντάξεων είναι άμεσης ανάγκης για την υγεία τους και ταυτόχρονα πηγή ζωής για χιλιάδες νοικοκυριά άνεργων και χαμηλόμισθών, για τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Οτι οι συντάξεις δεν είναι κεφάλαιο που κινδυνεύει να φύγει στο εξωτερικό, αλλά ο κόπος και ο μόχθος των συνταξιούχων που τους εξασφαλίζει με δυσκολία τα ελάχιστα για να ζουν.

Σε κάθε περίπτωση, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, οι συνταξιούχοι δεν κάνουν πίσω από τα δίκαια αιτήματά τους και μαζί με όλο το λαό παλεύουν για να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, να αποτραπούν τα νέα μνημόνια και να δυναμώσει το ρεύμα που διεκδικεί ανάκτηση των απωλειών από τα χρόνια της κρίσης.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές...

Καταδικασμένη σε 15ετή σιδηροδρομική απομόνωση κινδυνεύει να μείνει η Θράκη

Στη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και Hellenic...

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο και πάλι στην επικαιρότητα

Θα αναβιώσει το ανενεργό, από το 2010, σιδηροδρομικό δίκτυο...

Πότε θα ξαναδούμε τρένα στη Θράκη; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο (Δημήτρης Μακροδημόπουλος*)

Πότε θα ξαναδούμε τρένα στη Θράκη; Το ερώτημα παραμένει...