Γερμανία: Δεκαοχτώ τραυματίες από την επίθεση με μαχαίρι σε σταθμό τρένου

Date:

Σοκ προκάλεσε η αιματηρή επίθεση με μαχαίρι στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Αμβούργου το απόγευμα της Παρασκευής, όταν μια 39χρονη Γερμανίδα επιτέθηκε τυχαία σε επιβάτες.

Το περιστατικό, που σημειώθηκε στις 6:05 μ.μ. στις πλατφόρμες 13/14, άφησε 18 τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε κρίσιμη κατάσταση και έξι με σοβαρά τραύματα. Η δράστις συνελήφθη χωρίς αντίσταση, ενώ η αστυνομία αποκλείει πολιτικό κίνητρο, καθώς η 39χρονη ήταν γνωστή στις αρχές καθώς έχει ψυχιατρικό ιστορικό.

Η επίθεση σημειώθηκε μπροστά από το τρένο ICE 885 (Αμβούργο-Μόναχο), με την πλατφόρμα γεμάτη από ταξιδιώτες. «Κραυγές και πανικός» περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες, με έναν επιβάτη να αναφέρει στην Hamburger Abendblatt ότι απέφυγε τον κίνδυνο επειδή δεν φορούσε ακουστικά.

Η αστυνομία και η πυροσβεστική αντέδρασαν άμεσα, με γιατρούς και παραϊατρικούς να προσφέρουν πρώτες βοήθειες επιτόπου, ενώ ορισμένοι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η Deutsche Bahn εξέφρασε «βαθιά απογοήτευση», ανακοινώνοντας διακοπές στη σιδηροδρομική κυκλοφορία λόγω της αστυνομικής επιχείρησης.

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, σε επικοινωνία με τον δήμαρχο Πέτερ Τσέντσερ, δήλωσε σοκαρισμένος.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

«Στραγγαλίζουν» τα νοικοκυριά – Θηριώδεις αυξήσεις στο ρεύμα μέχρι 76% για το Νοέμβριο

Ολο και πιο βαθιά στην απόγνωση βυθίζονται μήνα με...

Συναυλία της Χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών στην Ίμβρο

Συναυλία της Χορωδίας του Ψυχαγωγικού Ομίλου Σιδηροδρομικών στην Ίμβρο ΔΕΛΤΙΟ...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς: «Μια οφειλόμενη απάντηση στην Hellenic Train»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών & Μέσων Σταθερής Τροχιάς: «Μια οφειλόμενη...

Ισπανία -Σιδηροδρομικό δυστύχημα: Αποκάλυψη για λάθος εντολή πριν από τη σύγκρουση των τρένων

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό...