Θεσσαλονίκη: Ακινητοποιήθηκε τρένο έξω από τη Σίνδο – Έβγαιναν καπνοί από τα κλιματιστικά

Date:

Τρένο στη γραμμή Θεσσαλονίκη-Αιγίνιο ακινητοποιήθηκε έξω τη Σίνδο όταν επιβάτες είδαν καπνούς να βγαίνουν από τα κλιματιστικά, με την πυροσβεστική και την αστυνομία να μεταβαίνουν στο σημείο.

Ειδικότερα για το περιστατικό κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, περιπολικά της αστυνομίας και προληπτικά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Οι επιβάτες κατέβηκαν από την αμαξοστοιχία, ενώ λίγο αργότερα έληξε ο συναγερμός με τα οχήματα της πυροσβεστικής να μην χρειάζεται τελικά να επιχειρήσουν καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν επρόκειτο για πυρκαγιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Hellenic Train το περιστατικό σημειώθηκε στην αμαξοστοιχία 2593 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, με το τρένο να αναχωρεί με καθυστέρηση.

Τι λέει η Hellenic Train

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε η Hellenic Train, η οποία αναφέρει ότι το συμβάν διερευνάται, ενώ η αμαξοστοιχία μετά τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ελέγχους αναχώρησε με καθυστέρηση.

«Το προσωπικό της εταιρείας εφάρμοσε άμεσα όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση του συμβάντος, παρουσία και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία κλήθηκε από επιβάτες. Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε, δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη πυρκαγιάς ή καπνού. Ωστόσο, όμως, λόγω των απαραίτητων διαδικασιών, η αμαξοστοιχία αναχώρησε με σημαντική καθυστέρηση», επισημαίνει.

Όσον αφορά την ταλαιπωρία των επιβατών, η Hellenic Train ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 2021/782, οι επιβάτες της αμαξοστοιχίας μπορούν να αποζημιωθούν με το 25% της αξίας του εισιτηρίου τους, με τους παρακάτω τρόπους:

– Τα εισιτήρια που έχουν εκδοθεί από εκδοτήρια και έχουν πληρωθεί με μετρητά, αποζημιώνονται μόνο από τα ενεργά εκδοτήρια.

– Οι κάτοχοι των εισιτηρίων, τα οποία έχουν αγοραστεί με κάρτα, ανεξάρτητα από κανάλι πώλησης (εκδοτήρια, webticketing & app) μπορούν:

είτε να απευθυνθούν σε κάποιο εκδοτήριο Σταθμού για την αποζημίωση του εισιτηρίου.
είτε να στείλουν γραπτό αίτημα στην εταιρεία μέσω της φόρμας παραπόνων/αιτημάτων με τον αριθμό του εισιτηρίου, αν είναι ηλεκτρονικό, ή να επισυνάψουν το pdf του εισιτηρίου ή ευκρινή φωτογραφία αν είναι εκδοτηρίου, ζητώντας το αναλογούν αντίτιμο, το οποίο θα επιστραφεί στην κάρτα, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την αγορά του εισιτηρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες και για την υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης, οι επιβάτες παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Hellenic Train ή να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Με απεργιακές συγκεντρώσεις τίμησαν οι εργαζόμενοι την Πρωτομαγιά σε όλη τη χώρα

Υψώνοντας την σημαία των διεκδικήσεων και με το βλέμμα...

Σενάρια για νέα διακοπή της σιδηροδρομικής σύνδεσης Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Σενάρια που κάνουν λόγο για ενδεχόμενη πλήρη διακοπή της...

Χωρίς τρένα και Προαστιακό σήμερα Πρωτομαγιά – Πώς θα λειτουργήσουν τα άλλα μέσα μεταφοράς

Σήμερα Πρωτομαγιά, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλο...

Ανακοίνωση του πλειοψηφούντα Συμβούλου Σωτήρη Ραυτόπουλου για τα αποτελέσματα των εκλογών (Απρίλη 2026) στην «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ανακοίνωση του πλειοψηφούντα Συμβούλου Σωτήρη Ραυτόπουλου για τα αποτελέσματα...