ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 στις 12.30’μ.μ., ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Date:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, το ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2019 στις 12.30’μ.μ., ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ  «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

Πάρτε όλοι μέρος μαζικά στον αγώνα να διεκδικήσουμε ό,τι με τη βία μας άρπαξαν και συνεχίζουν όλες οι Κυβερνήσεις. Ό,τι με αγώνα, σκληρή δουλειά, και θυσίες κατακτήσαμε, πληρώσαμε με τον ιδρώτα και το αίμα μιας ζωής. Ό,τι με τη βία μας άρπαξαν δεν μας το χάρισαν, δεν το δανειστήκαμε και δεν το χρωστάμε σε κανέναν και τα διεκδικούμε στο ακέραιο. Να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις πολιτικές που οδηγούν στο νέο προμελετημένο έγκλημα την Κοινωνική Ασφάλιση για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Είμαστε ξανά στο δρόμο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι μας αφαιρέθηκε, που το πληρώσαμε σε όλη μας τη ζωή με τη δουλειά μας. Πιστεύουμε ότι με τον πλούτο που παράξαμε εμείς οι συνταξιούχοι και οι σημερινοί εργαζόμενοι παράγουν, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας που και αυτά θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους με ανεργία, μισθούς πείνας και εργασιακές σχέσεις δουλοκτητικές.
Το νέο Ασφαλιστικό που ετοιμάζεται από την Κυβέρνηση θα περιορίσει τον κοινωνικό του χαρακτήρα επ’ ωφελεία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Καθώς επίσης από το γεγονός ότι ο νέος προϋπολογισμός για το 2020 δίνει νέο χτύπημα στο δικαίωμά μας στην υγεία – περίθαλψη, αφού προβλέπει νέα μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα, περιορισμό στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Όλα αυτά που ζήσαμε την περίοδο της κρίσης διατηρούνται και βλέπουμε νέα δεινά να έρχονται την περίοδο της ανάπτυξης.
Δεν θα κουραστούμε να διεκδικούμε όσα μας έχουν αφαιρεθεί και να επαναλαμβάνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε τη λογική «ό,τι έγινε, έγινε».
Διεκδικούμε ό,τι με τη βία μας έχει αφαιρεθεί. Οι συντάξεις μας, τα δικαιώματά μας στην κοινωνική ασφάλιση δεν είναι χάρισμα, δεν τα χρωστάμε σε κανένα δανειστή και θα τα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος.
Ο Λ Ο Ι ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΙΣ 14/12/2019
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Αξιώνει και αποζημιώσεις για …ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη

Κυνικά και αδίστακτα η Hellenic Train αξιώνει αποζημιώσεις, μετά...

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του...

Τέμπη: Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών...