Η ΣΕΑ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Date:

Η ΣΕΑ για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις  χαιρετίζουν την μεγαλειώδη συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Θεσσαλονίκη.

Χαιρετίζουμε τους μαχητές αγωνιστές, άνδρες και γυναίκες που παρά την ηλικία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δεν δίστασαν να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μέρα και νύχτα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ΣΕΑ και  να δώσουν το παρόν τους κατά χιλιάδες στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης διεκδικώντας με το κεφάλι ψηλά τα δίκαια αιτήματά τους.

Η συγκέντρωση αυτή αποτελεί παρακαταθήκη για τους επερχόμενους αγώνες μας για τα μέτρα που συνεχίζονται και μας οδηγούν στην φτώχεια και την ανέχεια, αφού η κυβέρνηση, με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στην Δ.Ε.Θ, έδειξε για μια ακόμα φορά το πραγματικό αντισυνταξιουχικό αντεργατικό – αντιλαϊκό της πρόσωπο.

Η ΣΕΑ, για τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, έχει να δηλώσει ότι πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία και εμπαιγμό απέναντι στους απόμαχους της δουλειάς όταν μάλιστα προσπαθεί αυτή την κοροϊδία «του τίποτα» να την εμφανίσει ως επίτευγμα παροχών. Όταν μετά από 15 χρόνια αρπαγών των συντάξεών μας κύριων και επικουρικών συντάξεις, της 13ης και 14ης σύνταξης, του ΕΚΑΣ, της επιβολής της προσωπικής διαφοράς, της εισφοράς αλληλεγγύης, και πολλών άλλων, όταν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι έχουν 15 χρόνια να πάρουν αύξηση, όταν η ακρίβεια σάρωσε και σαρώνει τις πενιχρές συντάξεις, να μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι, γιατί μετά από δύο χρόνια θα καταργήσει την προσωπική διαφορά, δηλαδή ουσιαστικά μια μεγάλη μερίδα συνταξιούχων αυτά τα χρόνια πάλι δεν θα πάρει δεκάρα ή κάποια ψίχουλα.

Αλλά ποιος έχασε την ντροπή να την βρουν αυτοί?

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες τα πράγματα είναι καθαρά, οι αντιλαϊκές αντεργατικές πολιτικές συνεχίζονται και θα συνεχίζονται με μεγαλύτερη ένταση από τα αφεντικά των κυβερνήσεων, τους επιχειρηματικούς ομίλους και τώρα την πολεμική οικονομία που για αυτή βρίσκουν δισεκατομμύρια. Θα συνεχίζονται αν δεν τους βάλουμε φραγμό.

Ο θυμός, η αγανάκτηση που δίκαια μας διακατέχει, να εκφρασθεί τώρα με την μαζικότερη συμμετοχή μας στους επικείμενους αγώνες από κοινού με το εργατικό κίνημα, με τα παιδιά και τα εγγόνια μας που τους επιφυλάσσουν χειρότερη ζωή με 13ώρη εργασία, αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση. Δηλαδή δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Να μην τους το επιτρέψουμε.

Σύντομα θα βρεθούμε για να συζητήσουμε τα συμπεράσματα και να οργανώσουμε τη δράση μας για το επόμενο διάστημα.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους, καλή αντάμωση στους αγώνες μας.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ  

Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΣΕΑ ΣΕ PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ  ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Την Τρίτη 21...

Μετρό: Κλείνουν νωρίτερα σταθμοί από την Τρίτη 21 Απριλίου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν στη γραμμή 2 του Μετρό...