Άγνωστος Στρατιώτης: Υπερψηφίστηκε η απαράδεκτη κυβερνητική τροπολογία

Date:

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η απαράδεκτη τροπολογία της κυβέρνησης για το νέο καθεστώς μπροστά στη Βουλή και στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Συνολικά ψήφισαν 293 βουλευτές. «Ναι» στην τροπολογία ψήφισαν 159 βουλευτές και «όχι» 134 βουλευτές. Η τροπολογία ψηφίστηκε με ονομαστική ψηφοφορία.

Με την κυβερνητική τροπολογία επιδιώκεται να περιοριστεί το δικαίωμα σε διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις κι εκδηλώσεις μπροστά στη Βουλή. Η τροπολογία θα καταργηθεί στην πράξη. Ήδη, χτες, έγινε συγκέντρωση γύρω από τα ονόματα των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, εισάγονται απαγορεύσεις ως προς χρήση του χώρου μπροστά από του Αγνώστου Στρατιώτη (κατάληψη επιφάνειας, αλλοίωση του χώρου κ.λπ.). Επίσης, προσδιορίζονται οι ποινές (φυλάκιση μέχρι ένα έτος ή χρηματική ποινή) που επιβάλλονται όσους παραβιάζουν τις απαγορεύσεις.

Επίσης η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίζεται με την τήρηση της… δημόσιας τάξης, δηλαδή των απαγορεύσεων. Όσον αφορά το υπουργείο Άμυνας θα είναι υπεύθυνο για την «συντήρηση, φροντίδα και ανάδειξη του Μνημείου». Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα έχει τη δυνατότητα να αναθέσει το συγκεκριμένο έργο μέσω σύμβασης!

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΓΑΙΑΟΣΕ: Σχέδιο παραχώρησης σε «επενδυτές» των σιδηροδρομικών σταθμών Λάρισας, Πλαταμώνα και Κατάκολου

Στην έναρξη της διαδικασίας αξιοποίησης τριών σημαντικών ακινήτων της σιδηροδρομικής περιουσίας...

Δίκη για Τέμπη: Απόρριψη των αιτημάτων αναβολής πρότεινε η εισαγγελέας

Την απόρριψη των αιτημάτων για την αναβολή της δίκης...

Πυρκαγιά κοντά στη γραμμή σταμάτησε την κυκλοφορία Σίνδος–Θεσσαλονίκη

Η Hellenic Train ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, κατόπιν...

Διαδοχικά χτυπήματα σε τάνκερ Ελλήνων εφοπλιστών σε Ορμούζ και Μαύρη Θάλασσα

Τουλάχιστον 4 χτυπήματα σε ελληνόκτητα τάνκερ στη Μαύρη Θάλασσα...