Η διήμερη εκδρομή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στα Τέμπη, στην Κατερίνη και στο Δίον

Date:

Η διήμερη εκδρομή της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» στα Τέμπη, στην Κατερίνη και στο Δίον

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διήμερη εκδρομή που διοργάνωσε η Ομάδα Πολιτιστικών Δράσεων του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» , 1 & 2 Νοεμβρίου 2025, στα ΤΕΜΠΗ-ΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΔΙΟΝ.

Με πρώτη στάση τα ΤΕΜΠΗ, τον τόπο όπου έγινε η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου, επισκεφτήκαμε το μνημείο που έχει στηθεί εκεί για τις αδικοχαμένες ανθρώπινες ζωές. Εκεί διαβάστηκαν τα ονόματα των νεκρών και κατατέθηκαν λουλούδια.

Επόμενος σταθμός η Παραλία της Κατερίνης και το απόγευμα επίσκεψη στη πόλη της Κατερίνης, (προαιρετική).

Την Κυριακή υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη και ξενάγηση πρώτα στο αρχαιολογικό πάρκο  του ΔΙΟΥ συνολικής έκτασης 1500 στρέμματα και αργότερα στο Μουσείο του ΔΙΟΥ, όπου εκεί βρίσκονται εντυπωσιακά ευρήματα από τις ανασκαφές στην γύρω περιοχή.

Την όλη διοργάνωση επιμελήθηκε η ομάδα Πολιτιστικών Δράσεων ΕΝΟΤΗΤΑΣ (Ο.ΠΟ.Δ.Ε) με τη βοήθεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου της Ενότητας.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Δίκη για έγκλημα Τεμπών: «Ένα από τα συστήματα ασφαλείας να λειτουργούσε, η κόρη μου θα ζούσε»

Με τις καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων συνεχίζεται σήμερα...

Μετρό Θεσσαλονίκης: Προσωρινά εκτός λειτουργίας ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» μετά από καπνούς

Προσωρινά εκτός λειτουργίας είναι ο σταθμός «Αγίας Σοφίας» του...

Σε επίπεδα-ρεκόρ οι τιμές των δημόσιων συγκοινωνιών

Οι τιμές εισιτηρίων των δημόσιων συγκοινωνιών έχουν αυξηθεί σημαντικά...