Το Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Train για το τραγικό δυστύχημα στο αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ στον Πειραιά

Date:

Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος στις αρένες της απελευθέρωσης, αναφέρει σε ανακοίνωση του, το Σωματείο Εργαζομένων στη Hellenic Train, για τον θάνατο του Νίκου Βάρδα, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας στην Επισκευαστική βάση της Γραμμής 1 στον Πειραιά.

Το Σωματείο στην ανακοίνωση του αναφέρει:

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου που εργαζόταν με πρόγραμμα της ΔΥΠΑ στο αμαξοστάσιο της ΣΤΑ.ΣΥ στον Πειραιά.

Η απώλεια της ζωής του συναδέλφου μας κατά την εκτέλεση βαριών εργασιών μεταφοράς ανταλλακτικών στο αμαξοστάσιο , δεν ήταν αποτέλεσμα της κακιάς της ώρας. Ήταν άλλο ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα από την μεριά της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ. καθώς υπήρχε πλήρης επίγνωση των όρων που εκτελούνταν οι εργασίες , της υποστελέχωσης που υπάρχει καθώς και των συνολικών συνθηκών που επικρατούν στον χώρο.

Μάλιστα όπως και στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών υπήρχε πολύ συγκεκριμένη προειδοποίηση από την μεριά των εργαζόμενων μόλις πριν 5 μέρες και πιο συγκεκριμένα 2 μελών της επιτροπής υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων για τον κίνδυνο που ελλοχεύει στο αμαξοστάσιο. Η κατάσταση αυτή έχει διαμορφωθεί με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που απαξίωσαν την συντήρηση των συρμών και άνοιξαν τον δρόμο της απελευθέρωσης, με βάση τις οδηγίες της Ε.Ε, χτυπώντας στην πλάτη τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που βλέπουν την δυνατότητα εισχώρησης συνολικά στους χώρους των συγκοινωνιών με σκοπό την απόσπαση κέρδους.

Συνάδελφοι λίγες μέρες πριν συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από την απώλεια και άλλου συναδέλφου στην ΣΤΑΣΥ που τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί!! Μας ζητούν να συνηθίσουμε τον θάνατο , στον βωμό των κερδών και των σχεδιασμών τους. Δεν δεχόμαστε να μας θεωρούν αναλώσιμους, να ρισκάρουμε την ζωή μας για τα κέρδη εργοδοσίας και κυβέρνησης. Ο θάνατος του συναδέλφου μας του Νίκου στην ΣΤΑ.ΣΥ να μην είναι ένα επιπλέον στατιστικό.

Απαιτούμε:

-Καμία συγκάλυψη και πλήρη διερεύνηση των αιτιών του θανάτου των δύο συναδέλφων.

-Ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων που έχουν συμπεριληφθεί στην έκθεση της επιτροπής υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ.

– Άμεσες προσλήψεις προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα(7ωρο-5μερο-35ωρο) σε όλους τους χώρους των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών.

– Χορήγηση ΜΑΠ και πλήρη εφαρμογή των ΣΣΕ που τα εξασφαλίζουν απέναντι στο κόψε ράψε των εταιριών.

– Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ζωής και ασφάλειας των εργαζομένων και των επιβατών.

– Έξω οι εργολάβοι και κάθε είδους επιχειρηματική δραστηριότητα από τις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες..

Δυναμώνουμε τον αγώνα μας για αποκλειστικά δημόσιες , γρήγορες , φθηνές και ασφαλείς αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες!!

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σωματείου Εργαζομένων Hellenic train

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Διακόπτεται η κυκλοφορία Λάρισα–Λειανοκλάδι λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Η Hellenic Train ανακοίνωσε τη διακοπή της κυκλοφορίας των...

Οδοντωτός: Τη Δευτέρα 8/12 μεγάλη κινητοποίηση για τη σωτηρία του ιστορικού τρένου

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Δήμους Αιγιάλειας και...

Χάλασε η μηχανή σε Intercity που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη

Πρόβλημα με τη μηχανή παρουσίασε η αμαξοστοιχία του Intercity...