7 Απρίλη, ημέρα δράσης των υγειονομικών, εργαζομένων, συνταξιούχων και όλων των Φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος για τα μεγάλα προβλήματα της υγείας.

Date:

7 Απρίλη, ημέρα δράσης των υγειονομικών, εργαζομένων, συνταξιούχων και όλων των Φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος για τα μεγάλα προβλήματα της υγείας.
Έγγραφο της ΣΕΑ προς τα σωματεία της, για τις 7 Απρίλη, ημέρα δράσης των υγειονομικών, εργαζομένων, συνταξιούχων και όλων των Φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος για τα μεγάλα προβλήματα της υγείας.
Συνάδελφοι συναδέλφισσες
Οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις της ΣΕΑ, που, εδώ και χρόνια σταθερά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα, διεκδικώντας λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, χαιρετίζουμε και με χαρά δεχόμαστε την πρόσκληση της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών) για κοινή δράση, μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Έχουμε γνώση, τα ζήσαμε την προηγούμενη περίοδο, είναι το αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που έχουμε βιώσει, που την περίοδο της θανατηφόρας πανδημίας γίνονται ατομική βόμβα για τη ζωή μας.

Από τη μεριά μας, όλο το προηγούμενο διάστημα, πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα, που πήραν μέρος χιλιάδες συνταξιούχοι γι’ αυτόν τον σκοπό. Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν ανάμεσα στη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕ) των Συνταξιούχων, με όλους σχεδόν τους Υπουργούς Υγείας, αλλά και τους Πρωθυπουργούς, τους θέσαμε τα αιτήματα του Συνταξιουχικού κόσμου για τη λύση τους. Όμως, τα αιτήματά μας αυτά, που έμπαινα πάντα από τις Κυβερνήσεις στη λογική του κόστους και της παραπέρα εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος ως γιατρικό και προοπτική. Από πολλούς που σήμερα παρουσιάζονται ως ευαίσθητοι χειροκροτητές και ανθρωπιστές, οι αγώνες των συνταξιούχων, του εργατικού κινήματος και των υγειονομικών για δωρεάν δημόσια υγεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, λοιδορούνταν.
Σήμερα, την περίοδο της παγκόσμιας πανδημίας, που χτυπάει και την χώρα μας και η κατάσταση γίνεται φοβερά επικίνδυνη, φαίνονται καθαρά τα αποτελέσματα των πολιτικών της εμπορευματοποίησης της υγείας όλων των Κυβερνήσεων. Έκλεισαν εκατοντάδες δομές, νοσοκομεία, μονάδες πρωτοβάθμιας υγείας, ΜΕΘ, ιατρεία, εξεταστήρια των Ασφαλιστικών Ταμείων, θεραπευτήρια κ.ά. Άφησαν τα νοσοκομεία υποστελεχωμένα, τη στιγμή που χρειάζονται χιλιάδες προσλήψεις σε γιατρούς, νοσηλευτικού και υπαλληλικού προσωπικού. Όσα αυτά τα χρόνια προβλέψαμε, διεκδικήσαμε, τώρα, ξεσπούν με δραματικό και επικίνδυνο τρόπο σε βάρος των συνταξιούχων, εργαζόμενων, του λαού. Ο Δημόσιος Τομέας της υγείας αδυνατεί και βρίσκεται μακριά στο να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες και ο Ιδιωτικός Τομέας υπάρχει για να κερδοσκοπεί.
Αυτήν την ώρα που ως υψηλού κινδύνου, δεν μπορούμε να είμαστε στον δρόμο και μένουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας για να προστατευτούμε και να προστατέψουμε τα παιδιά μας, η καρδιά μας και η συνείδησή μας είναι και παραμένει, εκεί, στον δρόμο του αγώνα, πιστοί στο καθήκον μας. Όπως συνηθίζουμε να λέμε, είμαστε παντός καιρού, δυστυχώς δεν είμαστε άτρωτοι στην πανδημία.
Όμως, αυτές τις κρίσιμες στιγμές, από τους κλειστούς χώρου που ζούμε, ενώνουμε τη φωνή μας με τη δική σας και δίνουμε τη μάχη μαζί σας με τα κοινά αιτήματα.
Στις 7 του Απρίλη, ημέρα δράσης για τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας, δεν μένουμε αδρανείς, όσα από τα σωματεία μας έχουν και αξιοποιούν τις νέες τεχνολογίες, στέλνουν τις διαμαρτυρίες και τα αιτήματά τους για τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας, όπως αυτά εκφράζονται στις περιοχές τους, σε όλους του κυβερνητικούς, περιφερειακούς, τοπικούς αρμόδιους και όλοι μαζί απευθυνόμαστε στην Κυβέρνηση και διεκδικούμε:

  • Την άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της Δημόσιας Υγείας.
  • Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας σε 24ωρη λειτουργία.
  • Να εφοδιαστούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.
  • Να επιταχθούν οι Ιδιωτικές Δομές Υγείας, καθώς οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους και να γίνονται εκεί οι απαραίτητες εξετάσεις. Το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.
  • Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσους την έχουν ανάγκη δίχως προϋποθέσεις, προαπαιτούμενα με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς και της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.
  • Στους συνταξιούχους που δεν έχουν αποδοθεί οι συντάξεις τους και σε εκείνους, που για χρόνια λαμβάνουν προσωρινές, από τα αναδρομικά που δικαιούνται. Να τους δοθεί άμεσα ένα ποσόν, το οποίο θα παρακρατηθεί με την οριστική καταβολή της σύνταξής τους.
  • Όλοι οι Συνταξιούχοι, που όλα αυτά τα χρόνια είχαν θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές και οι συντάξεις τους είναι σε προνοιακά βοηθήματα, είναι σωστό και δίκαιο, μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης, αλλά και του ΠΑΣΧΑ,

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
ΙΚΑ–OAEE–ΔΗΜΟΣΙΟΥ–ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ–ΕΛΤΑ–ΟΣΕ–ΠΕΣ ΝΑΤ–ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ–ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ–ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ–ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Αρχείο PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...