Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σχετικά με τη λεγόμενη «αποκατάσταση» των επικουρικών συντάξεων

Date:

Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» σχετικά με τη λεγόμενη «αποκατάσταση» των επικουρικών συντάξεων
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, θα γίνει και η «αποκατάσταση» των επικουρικών συντάξεων που μειώθηκαν τον Ιούνιο του 2016 με το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου).
Τα αναδρομικά θα είναι για 8 μήνες (Οκτώβριος 2019 έως και Μάιος 2020) και θα δοθούν τον Οκτώβρη 2020, εφάπαξ σε μία δόση. Την ανακοίνωση των ανωτέρω έκανε ο Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και συμπλήρωσε ότι πρόκειται για αποκατάσταση της αδικίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Θετικό είναι ότι γίνεται αυτή η «αποκατάσταση» στις περικοπές των επικουρικών συντάξεων με το νόμο Κατρούγκαλου τον Ιούνιο του 2016. «Ξέχασε» όμως ο κ. Βρούτσης να αναφερθεί στις περικοπές της κυβέρνησης της ΝΔ και του ιδίου κατά το διάστημα που ήταν Υπουργός με τους νόμους 4051/2012 και 4093/2012 που μείωσε τις επικουρικές συντάξεις από 20% έως 50%. Αυτές τις περικοπές δεν θα τις αποκαταστήσει; Δεν ήταν άδικες;

Μετά την ανακοίνωση του κ. Βρούτση, πολλοί συνάδελφοι παίρνουν τηλέφωνο στο Σωματείο και μας ρωτούν εάν αυτό τους αφορά. Με βάση την ανακοίνωση του κ. Βρούτση, σας ενημερώνουμε ότι η «αποκατάσταση» των επικουρικών συντάξεων αφορά μόνο τους συναδέλφους συνταξιούχους που τους έγιναν περικοπές τον Ιούνιο του 2016. Για τις προηγούμενες περικοπές που έχουμε υποστεί, για την κυβέρνηση και τον κ. Βρούτση ισχύει το καλώς καμωμένα.
Η πραγματικότητα είναι ότι έκλεψαν για 4 χρόνια (Ιούνιος 2016 έως Ιούνιο 2020, από όλους τους συνταξιούχους που τους έγιναν περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, 1,2 δις ευρώ, και αντί ο κ. Βρούτσης να τους τα επιστρέψει, απλώς σταματά να τους κλέβει από δω και πέρα, και τον Οκτώβρη του 2020 θα τους επιστρέψει αναδρομικά για 8 μήνες 178 εκατομμύρια ευρώ.
Στους συνταξιούχους καμιά κυβέρνηση δεν τους χάρισε τίποτε, με τους αγώνες τους έχουν σταματήσει κάποια από τα αντιασφαλιστικά μέτρα και είχαν ορισμένες κατακτήσεις, στον ίδιο δρόμο θα συνεχίσουν.
Θέλουμε να σημειώσουμε ότι από την Πέμπτη 21/5/2020 το απόγευμα που μπήκαν οι κύριες συντάξεις στους συναδέλφους που είχανε μονό ΑΜΚΑ, μας ενημέρωσαν ότι έχουνε μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης οδηγεί σε μεγαλύτερες παρακρατήσεις φόρου, γι αυτό είδαν τις σχετικές μειώσεις στις κύριες συντάξεις τους προκαταβολικά πριν πιστωθούν οι αντίστοιχες επικουρικές. Σ’ αυτό το θέμα θα επανέλθουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...