Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να περάσει σε νέα επίθεση – Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν άδικα αφαιρέσει

Date:

Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να περάσει σε νέα επίθεση – Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν άδικα αφαιρέσει

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
Οι θέσεις, οι εκτιμήσεις για την πανδημία και γενικότερα τις εξελίξεις καθώς και η οργάνωση της δράσης του συνταξιουχικού κινήματος για το επόμενο διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων που διοργάνωσαν, σήμερα, 10 του Ιούνη στις 11 το πρωί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
«Σήμερα, γίνεται φανερό ότι τα δεδομένα της πανδημίας λειτούργησαν ως καταλύτης και έφεραν πιο γρήγορα μια νέα οικονομική κρίση, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι πιο βαθιά, με αστάθμητους παράγοντες και στη διάρκεια της, παρότι το επιτελείο και η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθούν να τονώσουν το κλίμα, προβάλλοντας γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης τον επόμενο χρόνο», επεσήμανε εισηγητικά ο Δήμος Κουμπούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει ειδικά μέτρα σε αντεργατική, αντισυνταξιουχική, αντιλαϊκή κατεύθυνση.

«Συνεχίζουμε την δράση μας, διεκδικώντας όλα μας τα αιτήματα με αιχμή τα ζητήματα της Υγείας. Μαζί με τους εργαζόμενους, τις εργαζόμενες, τη νεολαία, που αγωνίζονται δίνουμε κι εμείς τη μάχη, δεν το βάζουμε κάτω και δεν θα αποδεχτούμε να ξαναπληρώσουμε τα σπασμένα της κρίσης», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι συνταξιούχοι συμμετέχουν και στηρίζουν τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.
«Διεκδικούμε ό,τι μέχρι σήμερα μας έχουν άδικα αφαιρέσει», υπογράμμισε ο Δ. Κουμπούρης, προσθέτοντας «Δεν το χρωστάμε σε κανέναν δανειστή, σε καμιά κυβέρνηση, είναι πληρωμένο, με σκληρή εργασία, σε όλο μας τον εργασιακό βίο. Είμαστε στον αγώνα και δίνουμε τη μάχη να μη γίνει η πανδημία μια ακόμη αιτία για νέες περικοπές στα εργατικά, λαϊκά, συνταξιουχικά δικαιώματα».
«Το σύνθημα “πληρώσαμε πολλά δεν θα πληρώσουμε ξανά” ισχύει για εμάς στο ακέραιο και μας εκφράζει απόλυτα, καθότι, αυτό έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια σε βάρος μας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας «δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να περάσει σε νέα επίθεση και περικοπές σε ό,τι έχει απομείνει από τις πενιχρές μας συντάξεις, που για τη μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων, έχουν γίνει προνοιακά βοηθήματα, για να ανακεφαλαιοποιούνται με δισεκατομμύρια οι τράπεζες και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, από τον δικό μας μόχθο».

(Διαβάστε όλη την εισήγηση εδώ)

ΠΗΓΗ: 902

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΣΥΡΙΖΑ: Φέρνει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών στη Βουλή

Η ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών έρχεται για μια ακόμη...

Σεπόλια: Κινητοποίηση για μέτρα προστασίας πεζών, οδηγών και επιβατών στις διαβάσεις των σιδηροδρομικών γραμμών

Μαζική συγκέντρωση στη διάβαση Κωνσταντινουπόλεως και Σεπολίων («Οχτώ») ζητώντας...

ΚΚΕ: Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του «Οδοντωτού»

«Εδώ και τώρα μέτρα ασφαλείας για τη λειτουργία του...

Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: Κήρυξε 24ωρη απεργία στις 28 Φεβρουαρίου -Κατάθεση στεφανιού στα Τέμπη

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου...