Επιτροπή Απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Όλοι στη στάση εργασίας στις 25/6

Date:

Επιτροπή Απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Όλοι στη στάση εργασίας στις 25/6
Ανακοίνωση επιτροπής αγώνα απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ – ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Έχουν περάσει τόσες μέρες από τη στιγμή που μάθαμε την απόφαση της Διοίκησης της εταιρείας να προχωρήσει σε απολύσεις και που αποφασίσαμε να αντιδράσουμε απέναντι σε αυτή την απόφαση. Τώρα το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Τα επιχειρήματα της εργοδοσίας καταρρέουν ένα – ένα.
Η πρόφαση της Διοίκησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την απόλυσή μας ήταν τα μειωμένα έσοδα και η ανάγκη για ανάκαμψη της εταιρείας μειώνοντας τα έξοδα. Σήμερα που έχει επανέλθει η πραγματοποίηση σχεδόν όλων των δρομολογίων, η παραπάνω πρόφαση φαίνεται ξεκάθαρα ως δικαιολογία. Έχουμε κάνει τόσες θυσίες για να βλέπουμε τα κέρδη της εταιρείας να αυξάνονται και τώρα μας ανταπέδωσαν όλες αυτές τις θυσίες με την απόλυσή μας.

Τα μηχανεργοστάσια λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, που σημαίνει εντατικοποίηση της δουλειάς. Αυτό αποτελεί επιδίωξη της εταιρείας για τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να δουλεύουν, όπως επισημάνθηκε άλλωστε και από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας.
Για τους μαθητές, που η σύμβασή τους λήγει στο τέλος του μήνα, ελλοχεύει ο κίνδυνος της απόλυσης. Πρέπει κι εκείνοι να “μπουν στη μάχη”, να έρθουν σε επικοινωνία με την Επιτροπή, να ενώσουμε όλοι μαζί τη δύναμή μας!
Παραμερίζουμε την ανασφάλεια, το φόβο και το “κάτσε φρόνιμος για να σε ξαναπροσλάβω” που καλλιεργεί η Διοίκηση και το μετατρέπουμε σε αγωνιστική διάθεση!
Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να παίζουν άλλο με τις ζωές μας! Δε θα τους περάσει!
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι, μαθητές και απολυμένοι, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να περάσουμε ένα γερό μήνυμα σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν να σχεδιάζουν εις βάρος μας.
Ο αγώνας μας είναι αγώνας δίκαιος! Είναι αγώνας για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στη στάση εργασίας στις 25/6 12.00-16.00!
Συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση στις 12.30 έξω από το κτήριο της Καρόλου και στις υπόλοιπες αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας!

Η Επιτροπή

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Αξιώνει και αποζημιώσεις για …ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη

Κυνικά και αδίστακτα η Hellenic Train αξιώνει αποζημιώσεις, μετά...

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του...

Τέμπη: Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών...