ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΠΕΜΠΤΗ 14/5/2015

Date:

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΠΕΜΠΤΗ 14/5/2015
Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14/5/2015 Συνέλευση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» στην Τρίπολη με επιτυχία και μαζική συμμετοχή των συναδέλφων συνταξιούχων σιδηροδρομικών της Αρκαδίας

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου συμμετείχαν ο Πρόεδρος ΣΩΤΗΡΗΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ και ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ.

Στη Συνέλευση έγινε συζήτηση για τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί με τη μείωση των συντάξεων, την περικοπή των δώρων, την κλοπή των αποθεματικών του Ταμείου Προνοίας, που είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να χορηγηθούν τα εφάπαξ στους συναδέλφους, την υποβάθμιση των παροχών στην υγεία, τα προβλήματα των συναδέλφων που μετατάχθηκαν όπως οι υπηρεσιακές ταυτότητες που δεν τους χορηγούνται.

Επίσης οι συνάδελφοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει ως αντισυνταγματικές μερικές από τις περικοπές στις συντάξεις που επιβλήθηκαν με τους μνημονιακούς νόμους από το 2012.

Έθεσαν και το ζήτημα της κατάργησης του σιδηρόδρομου στην Πελοπόννησο και ζήτησαν να παρθούν πρωτοβουλίες μαζί με άλλους φορείς με στόχο την επαναλειτουργία του.

Το Προεδρείο δεσμεύθηκε να γίνονται δύο Συνελεύσεις – Εκδηλώσεις το χρόνο στην ΤΡΙΠΟΛΗ  με στόχο την καλύτερη επαφή των συναδέλφων με το Σωματείο.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές...

Καταδικασμένη σε 15ετή σιδηροδρομική απομόνωση κινδυνεύει να μείνει η Θράκη

Στη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και Hellenic...

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο και πάλι στην επικαιρότητα

Θα αναβιώσει το ανενεργό, από το 2010, σιδηροδρομικό δίκτυο...

Πότε θα ξαναδούμε τρένα στη Θράκη; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο (Δημήτρης Μακροδημόπουλος*)

Πότε θα ξαναδούμε τρένα στη Θράκη; Το ερώτημα παραμένει...