Ανακοίνωση επιτροπής αγώνα απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Date:

Ανακοίνωση επιτροπής αγώνα απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για άλλη μία φορά “στέλνει στο σπίτι τους” πάνω από 50 μαθητές. Αυτή τη φορά χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Να πώς καθιερώνεται μία τακτική, να πώς ακολουθεί η επόμενη και επόμενη ενέργεια με σκοπό την αύξηση των κερδών και χωρίς να λογαριάζει η εργοδοσία τους εργαζόμενους. Ποτέ οι εργαζόμενοι δεν έχουν διαφορετική αντιμετώπιση όσο πρόσκαιρα κι αν είναι αρεστοί. Όλοι μαζί θα είμαστε αποδεκτές της ίδιας αντεργατικής πολιτικής, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, αργά ή γρήγορα. Αυτό που ακούγεται μερικές φορές ότι κάποια αντεργατική ενέργεια της εταιρείας “δεν επηρεάζει εμένα, ας κοιτάω τη δουλειά μου” φαίνεται στην πράξη ότι δεν ισχύει.
Οι μαθητές, λοιπόν, που ολοκλήρωσαν τώρα τις σπουδές τους, έρχονται να προστεθούν στις λίστες των απολυμένων. Εκεί που “ελλόχευε” ο κίνδυνος της απόλυσης, όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, τώρα η υποψία έγινε πραγματικότητα.

Η θέση όλων των μαθητών είναι στην Επιτροπή των απολυμένων. Διεκδικούμε να παραμείνουμε στη δουλειά, την οποία εκπαιδευτήκαμε να κάνουμε.
Οφείλουμε να παλέψουμε για το αυτονόητο, δηλαδή σταθερή δουλειά, χωρίς να κινδυνεύουμε συνέχεια να απολυθούμε. Οφείλουμε να παλέψουμε για μία δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα που θα μάς εξασφαλίζει όχι μόνο την επιβίωση, αλλά τη συνολική κάλυψη των αναγκών μας.
Αυτοί μάς κλέβουν δύο χρόνια από τη ζωή μας, εμείς να μην τούς τα χαρίσουμε και να πούμε ότι απλώς θα προχωρήσουμε παρακάτω!
Να παλέψουμε για το δίκιο μας, να παλέψουμε για τη ζωή μας!

Επιτροπή αγώνα απολυμένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 10:30 π.μ. γραφεία ΟΣΕ

Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 10:30...

Τέμπη: Με περιοριστικούς όρους ελεύθερος ο μόνιμος σταθμάρχης του ΟΣΕ στη Λάρισα

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό...

ΟΣΕ: Σε κακό χάλι τα τούνελ της Κακιάς Σκάλας

Τα τούνελ της «Κακιάς Σκάλας» εξακολουθούν να παραμένουν το...

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

Εκλογές στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην...