ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΣτΕ

Date:

ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 60% ΣΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΚΑΣΕ ΤΟ ΣτΕ
Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χθες 29/7/2020, κατέθεσε και ψήφισε, σε νομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών, τροπολογία (Αριθμός: 444/68 29.7.2020) με την οποία «κουρεύει» πάνω από 60% ακόμα κι αυτά τα ήδη περιορισμένα αναδρομικά 11 μηνών που επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στους συνταξιούχους για τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις τους, που επιβλήθηκαν με τους νόμους 4051 και 4093 του 2012.
Συγκεκριμένα, με την απαράδεκτη αυτή τροπολογία η κυβέρνηση θα επιστρέψει στους συνταξιούχους μόνο 900 εκατομμύρια ευρώ, αντί των 3,9 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην απόφαση του ΣτΕ!
Το ΣτΕ, με την περιβόητη «πιλοτική δίκη» για τα αναδρομικά που προκάλεσε η κυβέρνηση, αναγνώρισε αναδρομικά για τις περικοπές μόνο για το 11μηνο μεταξύ 10/6/2015 και 11/5/2016. Το ποσό των αναδρομικών για αυτό το 11μηνο είναι 3,9 δισ. ευρώ.
Η τροπολογία της κυβέρνησης, ωστόσο, αντί να επιστρέψει άμεσα στους συνταξιούχους έστω αυτά τα 3,9 δισ. ευρώ, αποφάσισε να αποδοθούν μόνο τα 900 εκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούν στις κύριες συντάξεις αυτού του διαστήματος.
Στη συνέχεια μάλιστα ορίζει με το «έτσι θέλω» ότι με την καταβολή αυτού του ποσού, «οι αξιώσεις των συνταξιούχων των οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για ποσά που αντιστοιχούν σε περικοπές, μειώσεις και καταργήσεις κύριων, επικουρικών συντάξεων, επιδομάτων αδείας και εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα» για το εν λόγω 11μηνο… «αποσβέννυνται», δηλαδή διαγράφονται!

Τα «δώρα» και οι επικουρικές συντάξεις είναι πληρωμένες εισφορές των συνταξιούχων και δεν ανήκουν σε κανέναν, για να τα βάζει σε «ανατολίτικο παζάρι».
Το παραπάνω άγριο «τσεκούρι» επιχείρησε να παρουσιάσει ως… μεγάλη «γενναιοδωρία» η κυβέρνηση, διαφημίζοντας την… εφάπαξ καταβολή πριν το τέλος του έτους, αφού πρώτα «κούρεψε» πάνω από 60% του σχετικού ποσού!
Συνάδελφοι,
Οι συνταξιούχοι δεν πρέπει να αποδεχτούν την κλοπή των εισφορών τους και των συντάξεών τους, δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν στη συνείδησή τους την καταλήστευση που έχουν υποστεί από όλες τις κυβερνήσεις.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός.
Όχι άλλες αυταπάτες με τα δικηγορικά γραφεία και με τα δικαστήρια.
Ο μόνος δρόμος για μας πλέον, είναι να δυναμώσουμε τον αγώνα και να διεκδικήσουμε όσα έχουμε πληρώσει και μας έχουν κλέψει.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η Ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Hellenic Train: Αξιώνει και αποζημιώσεις για …ζημιές μετά το έγκλημα στα Τέμπη

Κυνικά και αδίστακτα η Hellenic Train αξιώνει αποζημιώσεις, μετά...

Ινδία: Δύο νεκροί και 35 τραυματίες από εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας

Δύο νεκροί και 35 τραυματίες είναι ο απολογισμός του...

Τέμπη: Δίωξη σε τέσσερα άτομα για παράβαση καθήκοντος

Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ασκήθηκε από την Εισαγγελία πρωτοδικών...