Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους Παρασκευή και Σάββατο οι υγειονομικοί

Date:

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν στη Θεσσαλονίκη σήμερα και αύριο οι υγειονομικοί στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Ο κύκλος των κινητοποιήσεων ξεκίνησε σήμερα με τη συγκέντρωση και πορεία από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πανελλαδικής διαδήλωσης των υγειονομικών.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων με δηλώσεις τους ανέδειξαν την απόφαση των υγειονομικών να συνεχίσουν και να δυναμώσουν τον αγώνα, μαζί με τον λαό για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Ο Δημήτρης Βρύσαλης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του ΓΣ της ΠΟΕΔΗΝ, δήλωσε: «Σήμερα οι υγειονομικοί της Κρήτης μαζί με όλους τους υγειονομικούς πανελλαδικά είμαστε εδώ στη Θεσσαλονίκη διαδηλώνοντας απέναντι στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της εμπορευματοποίησης που φέρνει η κυβέρνηση σε συνέχεια και των προηγούμενων. Παλεύουμε για να υπάρχει ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας για όλο τον λαό. Κόντρα στα ψέματα της κυβέρνησης για το “καλύτερο σύστημα Υγείας των τελευταίων χρόνων”. Και αύριο μαζί με όλο τον λαό οι μαχόμενοι υγειονομικοί θα δώσουν το δικό τους μήνυμα, τη δική τους απάντηση, τις δικές τους εξαγγελίες απέναντι στα ψίχουλα που η κυβέρνηση θα μοιράσει. Αύριο 5.30 μ.μ., όλοι στην πλατεία ΧΑΝΘ, εκεί θα χτυπάει η καρδιά της εργατικής τάξης».

Ο Χρήστος Καραχρήστος, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), ανέφερε: «Βρισκόμαστε σήμερα όλη τη μέρα σε κινητοποιήσεις οι υγειονομικοί, γιατί το ΕΣΥ δεν είναι στα καλύτερά του όπως προσπαθεί να μας πείσει ο υπουργός Υγείας. Αν το μετράει με τα κριτήρια της αγοράς και της επιχειρηματικότητας τότε ναι, είναι στα καλύτερά του, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τα δικαιώματα των ασθενών και των υγειονομικών.

Γι’ αυτό και σήμερα από το πρωί και το απόγευμα στην πύλη του “Παπανικολάου” δίνουμε μάχη ενάντια σε ακόμα μια φιέστα για άδεια από προσωπικό κτίρια που πάει να εγκαινιάσει ο υπουργός εμπορίου της Υγείας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους ασθενείς μας για μαζικές μόνιμες προσλήψεις, για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς των υγειονομικών, για αναβάθμιση των υποδομών, έτσι όπως μας αρμόζει στο 2026. Αύριο 5.30 μ.μ., στην πλατεία ΧΑΝΘ δίνουμε την απάντησή μας στη συνολική πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα».

Στον δρόμο του αγώνα και οι επικουρικοί του ΕΚΑΒ

Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους επικουρικούς εργαζόμενους του ΕΚΑΒ διεκδικεί με απεργιακή κινητοποίηση που οργανώνει το Πανελλαδικό Συντονιστικό στη Θεσσαλονίκη.

Αποφάσεις στήριξης και συμμετοχής στην κινητοποίηση έχουν πάρει τα πρωτοβάθμια σωματεία του κλάδου: Χανίων, Καβάλας (6ου ΕΚΑΒ), Ημαθίας, Πανελλήνιο Σωματείο Τεχνικών – Διοικητικών, Λαμίας, Βόλου, Κοζάνης (Δυτικής Μακεδονίας), Πιερίας, Ιωαννίνων (7ης Περιφέρειας), Δράμας, Ένωση Διασωστών ΕΚΑΒ Ελλάδας, Ρόδου, Αλεξανδρούπολης (ΕΚΑΒ-9 Θράκης), Σερρών. Συγχρόνως, απόφαση στήριξης και συμμετοχής έχει ληφθεί και από την ΠΟΠ ΕΚΑΒ.

Στις 6.30 μ.μ. οργανώνεται κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», καθώς προγραμματίζεται να γίνουν τα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Αιματολογικής Κλινικής που θα στελεχωθεί μόνο με επικουρικό προσωπικό.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2026

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2026 Οι ημερομηνίες πληρωμής...

«Ματωμένο» πλεόνασμα 7,5 δισ. το πρώτο 9μηνο του 2026

Ενα ακόμα θηριώδες «ματωμένο» πλεόνασμα ύψους 7,589 δισ. ευρώ...

Τέμπη: Εισαγγελική παραγγελία για επίσπευση των διαδικασιών εκταφής

Την άμεση διενέργεια των εκταφών σορών θυμάτων του σιδηροδρομικού...

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για τον Οδοντωτό Διακοφτού – Καλαβρύτων 

Συνεχίζεται ο εμπαιγμός για τον Οδοντωτό Διακοφτού – Καλαβρύτων  Α...