Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης

Date:

Τα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης
«…σταματάμε να παίρνουμε τα λεφτά των νέων και να τα δίνουμε στους ηλικιωμένους…»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, την Κυριακή στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής» με συνέντευξή του, αποκαλύπτει τις προθέσεις της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης μέσω της εφαρμογής ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος στο Ασφαλιστικό.
Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με τις δηλώσεις αυτές, μας υπενθυμίζει την προεκλογική εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη για ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης με τη δημιουργία ενός «ατομικού κουμπαρά» όπου η διαχείριση του θα γίνεται και από ιδιωτικές εταιρείες.

Με αυτήν την ιδιωτικοποίηση θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο έλλειμμα πολλών δις, που θα κληθούν να πληρώσουν όχι μόνο οι συνταξιούχοι αλλά και οι ¨Έλληνες φορολογούμενοι. Ο σύμβουλος και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του, καλείται να δώσει απάντηση στο πώς και από ποιους πόρους θα καταβάλλονται οι επικουρικές στους σημερινούς συνταξιούχους;
Από την άλλη, οι νέοι ασφαλισμένοι θα ξέρουν μόνο τι εισφορές θα κληθούν να καταβάλλουν χωρίς να γνωρίζουν τι σύνταξη θα λάβουν, αφού τα ποσά τους θα χρησιμοποιηθούν για «επενδύσεις».
Με τις δηλώσεις αυτές επιχειρείται να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός στρέφοντας τους νέους, είτε είναι άνεργοι είτε με πενιχρό μισθό να στραφούν εναντίον των ηλικιωμένων, δηλαδή απέναντι στη μάνα και στον πατέρα τους!
Να πληροφορήσουμε τον κύριο Πατέλη, αν δεν το γνωρίζει, ότι οι συνταξιούχοι για πάνω από 35 χρόνια, κατέθεταν τις ασφαλιστικές τους εισφορές κάθε μήνα στα ασφαλιστικά τους ταμεία και τις συντάξεις που παίρνουν δεν τις χρωστάνε σε καμιά κυβέρνηση – είναι δικά τους λεφτά που τα έχουν πληρώσει για μια ζωή.
Να είναι σίγουροι τόσο ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού όσο και η κυβέρνησή του ότι σ’ αυτά τα σχέδια θα βρουν αντιμέτωπους τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους οι οποίοι δεν θα επιτρέψουν περισσότερη συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους, αλλά, αντίθετα, θα διεκδικήσουν και όσα τους έχουν αφαιρεθεί.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι μισθωτοί έχουν 10 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοοικονομικών...

Τέμπη: Νέα ερωτήματα από την επικαιροποιημένη έκθεση των πραγματογνωμόνων

Νέα επικαιροποιημένη έκθεση 75 σελίδων κατέθεσαν στον εφέτη - ειδικό ανακριτή...

ΑΔΕΔΥ – Απεργία: Απέρριψε όλα τα αιτήματα η κυβέρνηση -Καμιά δέσμευση για αυξήσεις το 2025

Ακαρπη ήταν η συνάντηση μελών της Εκτελεστική Επιτροπή της...