Δεν μένουμε σιωπηλοί, διεκδικούμε τώρα

Date:

Δεν μένουμε σιωπηλοί, διεκδικούμε τώρα
Ανακοίνωση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες και κρίσιμες στιγμές, μπροστά στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας, με κλειστές – πάλι – τις πόλεις μας, με συνταξιούχους, εργαζόμενους και επαγγελματίες στο χείλος του γκρεμού και πάνω απ’ όλα με μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.
Με απόφαση της κυβέρνησης επιβλήθηκε γενικό lockdown σε όλη τη χώρα. Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα. Μέτρα που η κυβέρνηση δεν πήρε όταν έπρεπε, αφήνοντας αθωράκιστο τον λαό και τη χώρα μπροστά στο αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Μέτρα που επανειλημμένα πρότειναν οι επιστήμονες, η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών γιατρών, οι υγειονομικοί, τα σωματεία, άλλοι μαζικοί φορείς και τα οποία το σωματείο μας τα στήριξε από την πρώτη στιγμή.
Εκφράζουμε την ελπίδα ότι τα μέλη του σωματείου μας και οι οικείοι τους, όπως και ολόκληρος ο λαός μας θα βγουν στο μέγιστο βαθμό αλώβητοι και από αυτή τη δοκιμασία.

Από την πλευρά της κυβέρνησης τονίζεται σε όλους τους τόνους η ατομική ευθύνη. Φυσικά και οφείλει ο καθένας να φοράει μάσκα, να περιορίσει αχρείαστες μετακινήσεις, να αποφύγει τον συγχρωτισμό.
Προσέχουμε, αλλά, ταυτόχρονα, δεν αφήνουμε τον φόβο να κυριαρχήσει. Παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθούμε τις οδηγίες των επιστημόνων και ιδιαίτερα των νοσοκομειακών γιατρών που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Στηρίζουμε το εθνικό σύστημα υγείας και τους εργαζόμενους σ’ αυτό.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή και τα μεγάλα προβλήματα που είναι μπροστά μας, απευθυνόμαστε στην κυβέρνηση και διεκδικούμε:

  • Την άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού όλων των κλάδων και  ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.
  • Να ανοίξουν όλες οι δομές, τα νοσοκομεία που έκλεισαν, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ανενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία.
  • Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και πρόνοιας με ένταξή του στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών.
  • Να εφοδιαστούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά και μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Το ΔΣ της «Ενότητας» σας ενημερώνει ότι αναπροσαρμόζει τη δράση του σ’ αυτές τις συνθήκες.
Η επικοινωνία με το Σωματείο μπορεί να γίνεται ηλεκτρονικά στο e-mail του Σωματείου (trenotita@gmail.com), και να μας αφήνετε τα τηλέφωνά σας για να επικοινωνούμε μαζί σας.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης, θα περάσουμε νικηφόρα και αυτή τη σκληρή δοκιμασία, όρθιοι και υγιείς.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συρρικνώνουν συστηματικά τους σιδηροδρόμους τους, ενώ...

Απολογίες 26 προσώπων για τη σύμβαση «717»

Οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς αναμένεται να λάβουν γραπτές καταθέσεις από...

Επανήλθαν τα δρομολόγια Αθήνα – Λειανοκλάδι – Λάρισα – Θεσσαλονίκη

Από την Παρασκευή 22/09/2023 επανήλθαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια στο...

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...