Διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό – Νέα προκλητικά «δωράκια» της Κυβέρνησης στους επιχειρηματίες της υγείας

Date:

Διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό – Νέα προκλητικά «δωράκια» της Κυβέρνησης στους επιχειρηματίες της υγείας
Πριν προλάβει καλά – καλά να στεγνώσει το μελάνι της διατίμησης στα τεστ για τον κορονοϊό, στην οποία προχώρησε μετά από εννιά μήνες πανδημίας, η κυβέρνηση αύξησε ξανά τις ανώτερες τιμές στα τεστ που γίνονται στα ιδιωτικά εργαστήρια!
Αντί να επιτάξει τον ιδιωτικό τομέα Υγείας προκειμένου να διασφαλιστεί η διενέργεια μαζικών και δωρεάν τεστ, τόσο αναγκαίων για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος της πανδημίας αλλά και για τη συνέχεια, η κυβέρνηση συνεχίζει να πριμοδοτεί τις κερδοφόρες μπίζνες του ιδιωτικού τομέα, σε βάρος της υγείας και της τσέπης του λαού!

Υπενθυμίζεται ότι αφού η κυβέρνηση άφησε επί 9 μήνες τους επιχειρηματικούς ομίλους να θησαυρίζουν ασύστολα και με τα τεστ κορονοϊού (ο μηνιαίος τζίρος υπολογίζεται σε τουλάχιστον 30 εκατομμύρια ευρώ), την προηγούμενη βδομάδα έφερε στη Βουλή τροπολογία για τη διατίμησή τους σε 40 ευρώ για τον μοριακό έλεγχο και 10 ευρώ για τα rapid.
Ανταποκρινόμενη ωστόσο άμεσα στα «παράπονα» των εκπροσώπων των επιχειρηματιών της Υγείας, όπως και στους απροκάλυπτους δημόσια διατυπωμένους εκβιασμούς τους ότι αυτή η απόφαση θα οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των τεστ εν μέσω της πανδημικής έξαρσης (όπως και έγινε!), η κυβέρνηση εξέδωσε ΚΥΑ στην οποία αυξάνεται τελικά το ανώτατο όριο τιμής στα 60 ευρώ για τα μοριακά τεστ και στα 20 για τα rapid.
Όλα αυτά την ώρα που οι τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η απουσία εκτεταμένων προληπτικών ελέγχων και τα πετσοκομμένα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στην ιχνηλάτηση και την άρση της καραντίνας για επιβεβαιωμένα κρούσματα κ.ο.κ., αφήνουν εκτός οποιασδήποτε κάλυψης τεράστια τμήματα του πληθυσμού, που αναγκάζονται να πληρώνουν εξολοκλήρου από την τσέπη τους τα τεστ σε ιδιωτικές δομές. Αλλά και στις περιπτώσεις που τα τεστ «καλύπτονται» πληρώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, δηλαδή και πάλι από τις εισφορές του εργαζόμενου λαού.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ...

Η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας

Η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας...

Περιφερειακές Συσκέψεις ΣΕΑ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022

Περιφερειακές Συσκέψεις ΣΕΑ Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2022 Στις 17/11/2022 συνεδρίασε...

Ξεκινά η ανάπλαση στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ Κορίνθου

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ στην Κόρινθο. Πρόκειται...