Απάντηση του e-ΕΦΚΑ σε εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για την παράλληλη ασφάλιση

Date:

Απάντηση του e-ΕΦΚΑ σε εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για την παράλληλη ασφάλιση

Έγγραφο μας απέστειλε η Διεύθυνση Νομοθεσίας και Συντονισμού Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, που υπογράφεται από την Προϊσταμένη της Β. Ήντουνα και κοινοποιείται στη Διεύθυνση Παροχών Κύριας Σύνταξης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και στο Τμήμα Μη Μισθωτών της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ, ως απάντηση, στο από 15-7-2020, Εξώδικο μας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί που είχαν την ιδιότητα του μηχανικού και είτε είχαν παράλληλη ασφάλιση (ΤΑΠ-ΟΤΕ & ΤΣΜΕΔΕ) είτε ήταν ασφαλισμένοι μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ.
Με το έγγραφο αυτό μας απαντούν ότι:

«…έχουν δοθεί οι προδιαγραφές και βρίσκεται σε εξέλιξη η προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος στις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, αναφορικά με την αξιοποίηση του παράλληλου χρόνου και αναμένεται σε βραχύ χρονικό διάστημα να έχει ολοκληρωθεί ώστε να δοθεί προς χρήση από τις υπηρεσίες συντάξεων του e-ΕΦΚΑ.
Επισημαίνουμε ότι για όλους τους ασφαλιστικούς κινδύνους γήρας-αναπηρία-θάνατο, για αιτήματα που έχουν υποβληθεί από 13/5/2016 και μετά, εκδίδονται αποφάσεις συνταξιοδότησης με επιφύλαξη και χορηγούνται συντάξεις για τις οποίες θα ακολουθήσει και η αξιοποίηση του παραλλήλου χρόνου ασφάλισης όταν ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή.
Επιβαρύνονται με επιπλέον χρονική καθυστέρηση οι συνταξιοδοτικές περιπτώσεις που θα πρέπει να γίνει αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης, ή απαιτείται εξόφληση οφειλής που υπερβαίνει τα προβλεπόμενά ποσά που μπορούν να παρακρατηθούν από την σύνταξη κλπ..
Εφόσον πληρούνται οι οριζόμενες στα άρθρα 29 & 29Α του Ν. 4387/2016 προϋποθέσεις, χορηγείται από τις υπηρεσίες συντάξεων του e-ΕΦΚΑ προσωρινή σύνταξη μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης».

Το έγγραφο του e-ΕΦΚΑ

Το εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την ασφάλεια

Για την Παρασκευή 2 Ιουνίου μεταθέτουν οι εργαζόμενοι στο...

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...