Απάντηση του e-ΕΦΚΑ σε εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για την παράλληλη ασφάλιση

Date:

Απάντηση του e-ΕΦΚΑ σε εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» για την παράλληλη ασφάλιση

Έγγραφο μας απέστειλε η Διεύθυνση Νομοθεσίας και Συντονισμού Συντάξεων του e-ΕΦΚΑ, που υπογράφεται από την Προϊσταμένη της Β. Ήντουνα και κοινοποιείται στη Διεύθυνση Παροχών Κύριας Σύνταξης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ και στο Τμήμα Μη Μισθωτών της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων του e-ΕΦΚΑ, ως απάντηση, στο από 15-7-2020, Εξώδικο μας (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί που είχαν την ιδιότητα του μηχανικού και είτε είχαν παράλληλη ασφάλιση (ΤΑΠ-ΟΤΕ & ΤΣΜΕΔΕ) είτε ήταν ασφαλισμένοι μόνο στο ΤΣΜΕΔΕ.
Με το έγγραφο αυτό μας απαντούν ότι:

«…έχουν δοθεί οι προδιαγραφές και βρίσκεται σε εξέλιξη η προσαρμογή του μηχανογραφικού συστήματος στις διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας, αναφορικά με την αξιοποίηση του παράλληλου χρόνου και αναμένεται σε βραχύ χρονικό διάστημα να έχει ολοκληρωθεί ώστε να δοθεί προς χρήση από τις υπηρεσίες συντάξεων του e-ΕΦΚΑ.
Επισημαίνουμε ότι για όλους τους ασφαλιστικούς κινδύνους γήρας-αναπηρία-θάνατο, για αιτήματα που έχουν υποβληθεί από 13/5/2016 και μετά, εκδίδονται αποφάσεις συνταξιοδότησης με επιφύλαξη και χορηγούνται συντάξεις για τις οποίες θα ακολουθήσει και η αξιοποίηση του παραλλήλου χρόνου ασφάλισης όταν ολοκληρωθεί η μηχανογραφική εφαρμογή.
Επιβαρύνονται με επιπλέον χρονική καθυστέρηση οι συνταξιοδοτικές περιπτώσεις που θα πρέπει να γίνει αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης, ή απαιτείται εξόφληση οφειλής που υπερβαίνει τα προβλεπόμενά ποσά που μπορούν να παρακρατηθούν από την σύνταξη κλπ..
Εφόσον πληρούνται οι οριζόμενες στα άρθρα 29 & 29Α του Ν. 4387/2016 προϋποθέσεις, χορηγείται από τις υπηρεσίες συντάξεων του e-ΕΦΚΑ προσωρινή σύνταξη μέχρι την έκδοση της οριστικής απόφασης».

Το έγγραφο του e-ΕΦΚΑ

Το εξώδικο της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ»

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές...

Καταδικασμένη σε 15ετή σιδηροδρομική απομόνωση κινδυνεύει να μείνει η Θράκη

Στη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και Hellenic...

Η επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου στην Πελοπόννησο και πάλι στην επικαιρότητα

Θα αναβιώσει το ανενεργό, από το 2010, σιδηροδρομικό δίκτυο...

Πότε θα ξαναδούμε τρένα στη Θράκη; Το ερώτημα παραμένει αναπάντητο (Δημήτρης Μακροδημόπουλος*)

Πότε θα ξαναδούμε τρένα στη Θράκη; Το ερώτημα παραμένει...