Παταγώδης αποτυχία η «σύνταξη μιας μέρας»

Date:

Παταγώδης αποτυχία η «σύνταξη μιας μέρας»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ
Την ανάγκη μαζικών προσλήψεων νέων μόνιμων υπαλλήλων υπογραμμίζει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, σημειώνοντας πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες εμφάνισε ότι με τη δημιουργία του Ηλεκτρονικού ΕΦΚΑ τον Ιούνιο του 2020, θα έβγαιναν οι συντάξεις σε μία μέρα με το πάτημα ενός κουμπιού!».
Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «παταγώδη αποτυχία», επισημαίνοντας ότι «με νόμο επαναφέρουν συνταξιούχους υπαλλήλους! Παρατείνουν την παραμονή υψηλόβαθμων στελεχών και μετά το 67ο έτος! Φέρνουν με το έτσι θέλω από διάφορα υπουργεία υποχρεωτικά υπαλλήλους για λίγο διάστημα και σε ένα αντικείμενο που χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, που μέχρι να το μάθουν θα φύγουν και θα απασχολούν τους υπάρχοντες να τους εκπαιδεύσουν! Αυτά όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά το επιτείνουν».

Τονίζει ότι «χρειάζονται μαζικές προσλήψεις νέων μόνιμων υπαλλήλων. Χρειάζεται πλήρης αναβάθμιση και επέκταση του μηχανολογικού εξοπλισμού και υποδομών. Χρειάζεται ανάπτυξη από τις υπηρεσίες μας απλών και εύχρηστων για χρήση από κάθε ασφαλισμένο και συνταξιούχο διαδικτυακών προγραμμάτων και όχι τέτοιων που να χρειάζεσαι εξειδικευμένες γνώσεις ακόμα και ιατρικές (βλέπε ηλεκτρονική αίτηση για σύνταξη αναπηρίας)».

Πηγή: 902

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Δίκη για Τέμπη: «Ηταν διαρκές και προδιαγεγραμμένο έγκλημα»

Τις φωτογραφίες και τα ονόματα των 57 νεκρών του...

Εγκρίθηκαν 4,2 εκατ. ευρώ για επεμβάσεις στη σιδηροδρομική γραμμή ΣΚΑ – Αφίδνες

Την εκτέλεση επειγουσών διορθωτικών επεμβάσεων σε τμήματα της διπλής...

Ισπανία: Ταυτοποιήθηκαν και οι 69 νεκροί από τη σύγκρουση των δύο τρένων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία ταυτοποίησης των 69 ανθρώπων που έχασαν...