Συγκέντρωση Συνταξιούχων 1ης Απρίλη

Date:

Συγκέντρωση Συνταξιούχων 1ης Απρίλη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήραν αγωνιστικά μέρος χθες 1/4/2015 στις συγκεντρώσεις που είχαν εξαγγελθεί σε 23 μεγάλες πόλεις καθώς και στη Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η συγκέντρωση της Αττικής που εξελίχθηκε σε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών. Οι συνταξιούχοι έκαναν καθαρό στη κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν ψίχουλα και να ζήσουν με αυτά. Η αποκατάσταση των συντάξεων, η καταβολή της 13ης και 14ης σε όλους σύνταξη, η κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για την καταβολή του ΕΚΑΣ, η κατάργηση του μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία και η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους είναι μερικά από τα πιο καυτά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειες τους και που ζητούν την άμεση λύση τους.

Ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, πέρα από τις μέχρι σήμερα γνωστές εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται  στα αιτήματα και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.  Κινούνται στη λογική τον μέχρι σήμερα πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και ως εκ τούτο οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις των συνταξιούχων δεν έμειναν ικανοποιημένες από αυτές.
Καλούμε τους συνάδελφους συνταξιούχους να βρίσκονται σε επιφυλακή και στο επόμενο κάλεσμα να δώσουν το αγωνιστικό παρόν.

Την ελπίδα χωρίς αυταπάτες την δίνουν οι αγώνες μας και μόνο μέσα από αυτούς θα βρουν λύσεις τα αιτήματα μας ! Ο αγώνας συνεχίζεται.

Το Δελτίο Τύπου σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τέμπη: Ζητούν τους αποδέκτες των 25 τόνων χημικού διαλύτη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι εξελίξεις στην τραγωδία των Τεμπών,...

Τέμπη: Στο σκαμνί ο Κώστας Αγοραστός για το μπάζωμα στο σημείο της τραγωδίας

Απερρίφθη από το συμβούλιο Εφετών Λάρισας η προσφυγή του...

Ξεκινούν οι εργασίες στην γραμμή του Τρένου του Πηλίου

Τελικές αυτοψίες και επιμετρήσεις στη γραμμή του Τρένου του...

Έγκλημα στα Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελέα που απέρριψε μήνυση συγγενών των θυμάτων

Πειθαρχικά θα ερευνηθεί η εισαγγελέας που εξέδωσε απορριπτική διάταξη...