Συγκέντρωση Συνταξιούχων 1ης Απρίλη

Date:

Συγκέντρωση Συνταξιούχων 1ης Απρίλη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ – ΕΛΤΑ – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΟΣΕ – OAEE – ΝΑΤ – ΟΤΑ – ΤΑΕΟΑΕΕ

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις χαιρετίζουν τις δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πήραν αγωνιστικά μέρος χθες 1/4/2015 στις συγκεντρώσεις που είχαν εξαγγελθεί σε 23 μεγάλες πόλεις καθώς και στη Παγκρήτια συγκέντρωση στο Ρέθυμνο. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό ήταν η συγκέντρωση της Αττικής που εξελίχθηκε σε πορεία στο Υπουργείο Εργασίας και Οικονομικών. Οι συνταξιούχοι έκαναν καθαρό στη κυβέρνηση ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχθούν ψίχουλα και να ζήσουν με αυτά. Η αποκατάσταση των συντάξεων, η καταβολή της 13ης και 14ης σε όλους σύνταξη, η κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για την καταβολή του ΕΚΑΣ, η κατάργηση του μηδενικού ελλείμματος στα ταμεία και η δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους είναι μερικά από τα πιο καυτά προβλήματα που απασχολούν τους συνταξιούχους και τις οικογένειες τους και που ζητούν την άμεση λύση τους.

Ωστόσο οι απαντήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, πέρα από τις μέχρι σήμερα γνωστές εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται  στα αιτήματα και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.  Κινούνται στη λογική τον μέχρι σήμερα πολιτικών διαχείρισης της οικονομικής κρίσης που επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα και ως εκ τούτο οι Συνεργαζόμενες Οργανώσεις των συνταξιούχων δεν έμειναν ικανοποιημένες από αυτές.
Καλούμε τους συνάδελφους συνταξιούχους να βρίσκονται σε επιφυλακή και στο επόμενο κάλεσμα να δώσουν το αγωνιστικό παρόν.

Την ελπίδα χωρίς αυταπάτες την δίνουν οι αγώνες μας και μόνο μέσα από αυτούς θα βρουν λύσεις τα αιτήματα μας ! Ο αγώνας συνεχίζεται.

Το Δελτίο Τύπου σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Κακοκαιρία: Ξηλώθηκαν οι ράγες στο σιδηροδρομικό σταθμό Δομοκού

Το σφοδρό πέρασμα της κακοκαιρίας Elias ήταν καταστροφικό για...

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας για τη γιορτή Κάστανου & στο Ναύπλιο – Σάββατο, 21/10/2023

Μονοήμερη εκδρομή του Πολιτιστικού Μορφωτικού Κέντρου στην Καστάνιτσα Αρκαδίας...

Κακοκαιρία: 600 εκατ. ευρώ μόνο για τις υποδομές στη Θεσσαλία

Χρειάστηκε να περάσουν 20 ημέρες από το καταστροφικό πέρασμα...

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του.

Το ΠΜΚ-Σ προχωρά στην αλλαγή του Καταστατικού του ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητές Συναδέλφισσες,...