Νοσοκομειακοί γιατροί: Από ήρωες διωκόμενοι

Date:

Νοσοκομειακοί γιατροί: Από ήρωες διωκόμενοι

.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ
Η υποκρισία και ο κρατικός αυταρχισμός σε όλο του το μεγαλείο. Η κυβέρνηση ενεργοποιεί τους μηχανισμούς της σε μια προσπάθεια να πνίξει τη φωνή των μαχόμενων υγειονομικών για να κρύψει τις δικές της τεράστιες ευθύνες για τη μη στήριξη του δημόσιου συστήματος και τα ελλιπή μέτρα προστασίας της υγείας του λαού μας. Αξιοποιώντας το νόμο που ψήφισε για τις συγκεντρώσεις προχώρησε σε ποινική δίωξη πρώτα του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλη Γιαννάκου, με την κατηγορία της απείθειας γιατί οι διαδηλωτές, στα πλαίσια συγκέντρωσης υγειονομικών, που πραγματοποιήθηκε στις 30/9/2020, αν και κλήθηκαν από την ΕΛΑΣ να ανέβουν στο πεζοδρόμιο, κατέβηκαν στο οδόστρωμα της οδού Αριστοτέλους!!! Στη συνέχεια, το Αστυνομικό Τμήμα της Ομονοίας καλεί την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) Αφροδίτη Ρέντζιου σε «κλήση για προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να παράσχει ανωμοτί εξηγήσεις» για παράβαση των άρθρων για «απείθεια» και «παρακώλυση συγκοινωνιών» σε συνδυασμό με τον νόμο για τις «Δημόσιες Υπαίθριες Συναθροίσεις». Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας που είχε πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο 24ωρης απεργίας στις 24/9/2020 που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία για την προστασία της ζωής και τη ςυγείας του λαού και όσοι διαδήλωναν ήταν γιατροί, νοσηλευτές κι άλλο προσωπικό των νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση αντί να υλοποιήσει τα αιτήματα των υγειονομικών, εντείνει τον αυταρχισμό και επιχειρεί να καλλιεργήσει κλίμα διώξεων, απειλώντας να τυλίξει «σε μια κόλλα χαρτί» πρωτοπόρους αγωνιστές, με στόχο συνολικά τον λαό, αφού ξέρει καλά ότι οι αγώνες δεν πρόκειται να σταματήσουν με νομοθετήματα και διώξεις.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωσή της Προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέτζιου, σχετικά με την κλήση της από την Αστυνομία, η οποία αναφέρει τα εξής:
«Ο αγώνας που δίνουμε οι νοσοκομειακοί γιατροί, όλοι οι υγειονομικοί είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειάς μας. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν, όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν, δεν μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, αυτό που υπαγορεύει η συνείδησή μας. Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε, να μη μιλάμε, να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας είναι βαθιά γελασμένοι».
Το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καταδικάζει απερίφραστα την επιχείρηση καταστολής και δίωξης των αγωνιστών υγειονομικών, στηρίζει τον αγώνα τους και εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γενικός Γραμματέας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕ PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εγκαταλείφθηκε ο σιδηρόδρομος στον Βόλο

O Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας ζητά επίσπευση των έργων για...

Έγκλημα στα Τέμπη: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Νέο συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο

Eνα νέο ηχητικό ντοκουμέντο από το έγκλημα στα Τέμπη...