Ντίλερ της ιδιωτικής ασφάλισης

Date:

Ντίλερ της ιδιωτικής ασφάλισης
«Τα ρέστα» της για την ιδιωτική ασφάλιση δίνει η κυβέρνηση, υποσχόμενη νέες φορολογικές απαλλαγές στις εταιρείες του κλάδου και «νέες ευκαιρίες», με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων. Μιλώντας στην ετήσια τακτική Συνέλευση των Ασφαλιστικών Εταιρειών, ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «είμαστε εξίσου ανοιχτοί στην παρουσία της ιδιωτικής ασφάλισης στις διαφορετικές της μορφές. Είναι μια ευρωπαϊκή πολιτική άλλωστε. Δεν είναι κάτι παράξενο! Παράξενη είναι η ενοχοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης. Ασφαλώς, χρειάζονται αυστηροί κανόνες και εποπτεία!».

Η κυβέρνηση προσπαθεί να «απενοχοποιήσει» τη δράση των κορακιών της Ασφάλισης, που ευθύνονται για εκατοντάδες χρεοκοπίες ανά τον κόσμο, αφήνοντας «επί ξύλου κρεμάμενους» εκατομμύρια ασφαλισμένους, αφού πρώτα μάδησαν τις εισφορές μιας ζωής. Όσο για την επίκληση των «αυστηρών κανόνων» και της «εποπτείας», μόνο γέλιο προκαλεί. Κανείς δεν μπορεί να προστατέψει τις εισφορές των ασφαλισμένων από το «μπλέντερ» του χρηματιστηρίου και τους «νόμους της αγοράς», όπου παίζονται άγρια κερδοσκοπικά και επενδυτικά παιχνίδια. Όσο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Γενάρη, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι «ειδικά αυτό το μέτρο θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ του 2ου και του 3ου πυλώνα ασφάλισης, για ορισμένες τουλάχιστον περιπτώσεις εργαζομένων, με χρήματα που τυχόν περισσεύουν για αποταμίευση…».
Αυτό δηλαδή που η κυβέρνηση παρουσιάζει υποκριτικά ως «ελάφρυνση» για τους εργαζόμενους και «αύξηση» στο μισθό τους, δεν είναι παρά ένα μελλοντικό «μπόνους» για τις ασφαλιστικές, όπου αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να καταφύγουν με μεγάλο ρίσκο οι ασφαλισμένοι, για να καλύψουν έστω κι ένα τμήμα της χασούρας στις συντάξεις, που προδιαγράφουν οι εισφοροαπαλλαγές της εργοδοσίας και οι επιπτώσεις της στα ασφαλιστικά ταμεία.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Στη Βουλή η δικογραφία για το έγκλημα των Τεμπών

Στη Βουλή έφτασε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών. Μετά...

Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία: 3.000 παιδιά στη λίστα αναμονής για χειρουργείο

Τρεις χιλιάδες παιδιά βρίσκονται στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν στο νοσοκομείο Παίδων...