8 Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Date:

8 Μάρτη, Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας
Η φετινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, σχεδόν εάν χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλο το λαό μας, αντιμέτωπους με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησε η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο. Και μαζί με όλα τα παραπάνω την αύξηση των περιστατικών βίας απέναντι στις γυναίκες σε συνθήκες εγκλεισμού των πόλεων, της κοινωνικής ζωής λόγω πανδημίας.
Η «ΕΝΟΤΗΤΑ» στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν και να αποκαλύψουν νέα ή παλιότερα περιστατικά βίας σε βάρος των γυναικών, ακόμα και σε βάρος ανήλικων παιδιών.

Αντιπαλεύει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, με ένα δημόσιο σύστημα υγείας της «μιας νόσου», υποστελεχομένο, στο οποίο οι υγειονομικοί άνδρες και γυναίκες δίνουν τη μάχη χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας και εξοπλισμού.
Τιμάμε την ιστορική επέτειο της 8ης Μαρτίου παγκόσμια ημέρα των γυναικών, η οποία καθιερώθηκε πριν από 111 χρόνια.
Το αγωνιστικό της μήνυμα φωτίζει τις σύγχρονες συνθήκες, την κοινή μας πάλη για ισότιμα δικαιώματα ανδρών και γυναικών στην εργασίας, στην οικογένεια, στην κοινωνική δράση.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πάνω από 2,5 εκατ. άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις για την τραγωδία στα Τέμπη!

Οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις της τελευταίας 12ετίας ήταν αυτές που...

Επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου: Αντιδρούν οι μηχανοδηγοί στα δοκιμαστικά δρομολόγια

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους μηχανοδηγούς τα δοκιμαστικά δρομολόγια...

ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΕΜΠΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΝΕΦΩΝ

ΕΝ  ΜΕΣΩ  ΤΕΜΠΩΝ  ΕΝ ΜΕΣΩ  ΝΕΦΩΝ Γράφει ο Παναγιώτης Ιατρόπουλος Εν...