8 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ – 8 ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ – 8 ΩΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Date:

8 ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ – 8 ΩΡΕΣ ΑΝΑΠΑΥΣΗ – 8 ΩΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
Αυτή η ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης, θέλουν να γίνει με μια μονοκονδυλιά 13 ώρες δουλειά την ημέρα με μείωση μισθών ! Θέλουν να τσακίσουν την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων για τα κέρδη των αφεντικών.
Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης ικανοποιεί τα πιο «τρελά όνειρα» της μεγαλοεργοδοσίας, δίνοντάς της νέα ισχυρά όπλα εναντίον των εργαζομένων, των οικογενειών τους και των δικαιωμάτων τους.
Από τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, με την κατάργηση του 8ωρου και τις απλήρωτες υπερωρίες.Από τη γενίκευση της εργασίας τις Κυριακές, σχεδόν στο σύνολο των κλάδων, την ίδια ώρα που με θράσος επικαλείται την 4ήμερη εργασία.
Από την αύξηση του ανώτατου ορίου των υπερωριών αντί για νέες θέσεις εργασίας, για να ξεζουμίζουν με υπερεργασία και υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων.
Από την προσπάθεια να απαγορευτεί τυπικά και ουσιαστικά ο ίδιος ο χαρακτήρας της συνδικαλιστικής οργάνωσης και το δικαίωμα στην απεργία.
Από το γενικευμένο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Σωματείων και το πογκρόμ που θα εξαπολυθεί ενάντια στην αγωνιστική, συνδικαλιστική δράση.

Από την κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και την υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών σε δήθεν «ανεξάρτητες αρχές».
Αυτά και άλλα εξίσου προκλητικά για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων, περιέχονται στο νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη που προσπαθεί να το πλασάρει ως «σύγχρονο» και ως «ελεύθερη» επιλογή του εργαζόμενου.
Είναι τεράστιο ψέμα και πρόκληση. Με το νομοσχέδιο έκτρωμα η ελευθερία του εργαζόμενου τελειώνει στις πύλες και στις πόρτες των χώρων δουλειάς, στην έναρξη κάθε βάρδιας.
Εμείς οι συνταξιούχοι έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να τα παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, να σταθούμε δίπλα και μαζί στους αγώνες των εργαζομένων ώστε να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο.
Δεν πρέπει να αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της ιστορίας !

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2023

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2023 Νωρίτερα από...

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές...

Καταδικασμένη σε 15ετή σιδηροδρομική απομόνωση κινδυνεύει να μείνει η Θράκη

Στη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και Hellenic...