ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΕΡΔΗ

Date:

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΕΡΔΗ
Το πρώτο τρίμηνο του 2021 βρήκε τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες των νέων τεχνολογιών να σημειώνουν μέσα στην πανδημία απίστευτες αυξήσεις στα κέρδη τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Για παράδειγμα, η «Amazon» αύξησε τα καθαρά κέρδη της κατά 220% (!) φτάνοντας τα 8,1 δισ. δολάρια. Αντίστοιχα, η «Alphabet», μητρική της «Google», αύξησε τα κέρδη της κατά 162%, στα 17,9 δισ. δολάρια και η «Apple» κατά 110%, στα 23,6 δισ. δολάρια. Κατά 94% αύξησε επίσης τα κέρδη της η «Facebook» (9,5 δισ. δολάρια) και κατά 44% η «Microsoft» (15,5 δισ. δολάρια).

Σε ό,τι αφορά τις φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν τα πιο δημοφιλή εμβόλια, η «Pfizer» αναμένει έσοδα ύψους 72,5 δισ. δολάρια το 2021, η «AstraZeneca» ανακοίνωσε διπλασιασμό των καθαρών κερδών της το πρώτο τρίμηνο, με 1,56 δισ. δολάρια, ενώ για την ίδια περίοδο η «Johnson & Johnson» ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 6,20 δισ. δολάρια. Τέλος, η «Moderna» αναμένει να καταγράψει πωλήσεις 18,4 δισ. δολαρίων από το εμβόλιο μέσα στο 2021, με τα αντίστοιχα κέρδη.
Για όλους αυτούς τους κολοσσούς και για πολλούς ακόμα, η πανδημία αποτέλεσε πραγματικά μια μοναδική «ευκαιρία» για να αναζωογονήσουν τα κέρδη τους, πατώντας πάνω στην ανάγκη του λαού να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή του, να επικοινωνήσει, ακόμα και να προμηθευτεί βασικά αγαθά σε συνθήκες που οι περιορισμοί στις μετακινήσεις έβαζαν εμπόδια. Κι όπως δήλωσε ο επικεφαλής μιας από τις παραπάνω φαρμακοβιομηχανίες, την ώρα που σε όλο τον κόσμο συνεχίζουμε να μετράμε χιλιάδες νεκρούς, «δεν θα μπορούσα να είμαι πιο υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησε το 2021»…

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Τα πρώτα δρομολόγια εμπορικών αμαξοστοιχιών Αθήνα – Θεσσαλονίκη μετά το δυστύχημα στα Τέμπη

Τα δύο πρώτα δρομολόγια αμαξοστοιχιών μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκαν...

Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 10:30 π.μ. γραφεία ΟΣΕ

Γενική Συνέλευση της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, 10:30...

Τέμπη: Με περιοριστικούς όρους ελεύθερος ο μόνιμος σταθμάρχης του ΟΣΕ στη Λάρισα

Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε Αστυνομικό...