Να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Date:

Με δύο πανελλαδικές απεργίες (10 και 16 του Ιούνη) και με ακόμη μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, πορείες και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, σωματεία και εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επισφράγισαν την καθολική απόρριψη του εκτρωματικού νομοσχεδίου από την εργατική τάξη και τον λαό, παρά την υπερψήφισή του στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Με τη μαζική τους συμμετοχή, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι μέσα από τα συνδικάτα τους διαμήνυσαν ότι η εργοδοσία θα περάσει από «φωτιά και σίδερο» για να εφαρμόσει στην πράξη όσα ψήφισε η κυβέρνηση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, προετοιμάζοντας έτσι την «επόμενη μέρα» της πάλης.

Οι πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις έχουν ήδη «καταψηφίσει» το νομοσχέδιο, έχουν αποκαλύψει το περιεχόμενο και τον στόχο του. Με την παρακαταθήκη της μαζικής συμμετοχής τους, οι εργαζόμενοι στρέφουν το βλέμμα τους στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, για να υψωθεί τείχος αντίστασης στην αντεργατική επέλαση, να ενταθεί η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών

Χριστουγεννιάτικη παιδική εκδήλωση από το Πολιτιστικό Μορφωτικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Το...

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Αλλαγή ημέρας των μαθημάτων Θεάτρου του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ...

Οδοντωτός: Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού της γραμμής

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις...

Ιταλία: Σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Καλαβρία – Δυο νεκροί

Τρομερό δυστύχημα σημειώθηκε στο Thurio το βράδυ της Τρίτης,...