Να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Date:

Με δύο πανελλαδικές απεργίες (10 και 16 του Ιούνη) και με ακόμη μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, πορείες και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, σωματεία και εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επισφράγισαν την καθολική απόρριψη του εκτρωματικού νομοσχεδίου από την εργατική τάξη και τον λαό, παρά την υπερψήφισή του στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Με τη μαζική τους συμμετοχή, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι μέσα από τα συνδικάτα τους διαμήνυσαν ότι η εργοδοσία θα περάσει από «φωτιά και σίδερο» για να εφαρμόσει στην πράξη όσα ψήφισε η κυβέρνηση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, προετοιμάζοντας έτσι την «επόμενη μέρα» της πάλης.

Οι πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις έχουν ήδη «καταψηφίσει» το νομοσχέδιο, έχουν αποκαλύψει το περιεχόμενο και τον στόχο του. Με την παρακαταθήκη της μαζικής συμμετοχής τους, οι εργαζόμενοι στρέφουν το βλέμμα τους στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, για να υψωθεί τείχος αντίστασης στην αντεργατική επέλαση, να ενταθεί η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Νέα 24ωρη απεργία στα τρένα από τους εργαζόμενους που διαμαρτύρονται για την ασφάλεια

Για την Παρασκευή 2 Ιουνίου μεταθέτουν οι εργαζόμενοι στο...

Τέμπη: «Πάμε και όπου βγει» ακόμη και τρεις μήνες μετά

Τρεις μήνες συμπληρώνονται σήμερα από τη σύγκρουση των τρένων...

Κόρινθος: Αμαξοστοιχία του προαστιακού παρέσυρε πεζό

Ένα σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευή 26...

Τέμπη: Προθεσμία να απολογηθούν πήραν τα τρία στελέχη του ΟΣΕ

Προθεσμία να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα πήραν τα τρία...