Να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο – έκτρωμα

Date:

Με δύο πανελλαδικές απεργίες (10 και 16 του Ιούνη) και με ακόμη μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, πορείες και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, σωματεία και εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, φοιτητές και σπουδαστές, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες, επισφράγισαν την καθολική απόρριψη του εκτρωματικού νομοσχεδίου από την εργατική τάξη και τον λαό, παρά την υπερψήφισή του στη Βουλή από την κυβερνητική πλειοψηφία.
Με τη μαζική τους συμμετοχή, χιλιάδες εργατοϋπάλληλοι μέσα από τα συνδικάτα τους διαμήνυσαν ότι η εργοδοσία θα περάσει από «φωτιά και σίδερο» για να εφαρμόσει στην πράξη όσα ψήφισε η κυβέρνηση την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, προετοιμάζοντας έτσι την «επόμενη μέρα» της πάλης.

Οι πετυχημένες απεργιακές κινητοποιήσεις, οι συγκεντρώσεις και οι διαδηλώσεις έχουν ήδη «καταψηφίσει» το νομοσχέδιο, έχουν αποκαλύψει το περιεχόμενο και τον στόχο του. Με την παρακαταθήκη της μαζικής συμμετοχής τους, οι εργαζόμενοι στρέφουν το βλέμμα τους στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς και κλάδο, για να υψωθεί τείχος αντίστασης στην αντεργατική επέλαση, να ενταθεί η πάλη για Συλλογικές Συμβάσεις, αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά και ζωή με σύγχρονα δικαιώματα.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2023

Πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων μηνός Ιανουαρίου 2023 Νωρίτερα από...

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για πραγματικές...

Καταδικασμένη σε 15ετή σιδηροδρομική απομόνωση κινδυνεύει να μείνει η Θράκη

Στη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και Hellenic...