Ανακοίνωση της ΣΕΑ για τα αναδρομικά: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια

Date:

Ανακοίνωση της ΣΕΑ για τα αναδρομικά: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια
Εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα εκατομμύρια συνταξιούχοι βομβαρδίζονται από την κυβερνητική προπαγάνδα, τα φιλικά της ΜΜΕ και τον Τύπο, ότι γενικά οι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά. Με αυτό τον τρόπο καλλιεργούν την προσδοκία ότι λίγο ως πολύ αυτό θα ισχύσει για όλους τους συνταξιούχους. Να όμως που ήρθε η ζωή να επιβεβαιώσει την αλήθεια και για μια ακόμη φορά αυτό που λέει ο λαός ότι, «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.
Τι έγινε με τα αναδρομικά; Έγινε αυτό που με κάθε τρόπο ενημερώνει τους συνταξιούχους η ΣΕΑ.
Πρώτον ότι: τα αναδρομικά του 11μηνου των ετών 2015-2016 με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης δεν έχουν αποδοθεί στο σύνολό τους στους συνταξιούχους για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις, καθώς την 13η και 14η σύνταξη. Οι συνταξιούχοι που από τις περικοπές τους για μια 10ετία πληρώνουν 8.5 δισεκατομμύρια Ευρώ κάθε χρόνο, έλαβαν ως αναδρομικά για την περίοδο αυτή 1.7 δις από τα 4δίς που έπρεπε να τους δοθούν, που και αυτά με την άδικη φορολόγηση τους το ποσό αυτό μειώνεται δραστικά.

Δεύτερον, τα αναδρομικά που προέκυψαν από την ψήφιση του νόμου 4670/20 όσων συνταξιούχων, έχουν πάνω από 30χρόνια εργασίας η αλήθεια έχει ως εξής. Όσοι από αυτούς έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από τον νόμο Κατρούγκαλου και στο εκκαθαριστικό τους έχει προκύψει προσωπική διαφορά, (η οποία χάρη στους αγώνες του συνταξιουχικού κινήματος δεν έχει περικοπεί), η όποια διαφορά προκύψει παραπάνω από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, αυτή θα αφαιρείται από το ποσό της προσωπικής διαφοράς. Το υπόλοιπο της διαφοράς θα παραμένει, αλλά το αναγραφόμενο ποσό που απομένει θα είναι μικρότερο. Αυτοί οι συνταξιούχοι αναδρομικά δεν θα λάβουν. Αυτό αφορά 1,8 εκατομ. συνταξιούχους αυτής της κατηγορίας. Όσων από αυτούς, (που είναι το 2 με 3% του συνόλου των συνταξιούχων γύρω στις 130 χιλ) που η προσωπική τους διαφορά είναι μικρότερη του ποσού που προκύπτει από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους, μόνο σε αυτούς θα αποδοθεί η διαφορά του ποσού που προκύπτει ως μια μικρή αποκατάσταση στις συντάξεις που θα τους καταβληθεί σε πέντε ετήσιες δόσεις και ένα ποσό αναδρομικών που αφορά τα έτη 2019 – 2020!!!
Τρίτον, οι συνταξιούχοι που έχουν λάβει τη σύνταξή τους μετά τον νόμο Κατρούγκαλου και έχουν πάνω από 30χρόνια εργασίας, σε αυτούς ήδη τους έχει αφαιρεθεί η προσωπική διαφορά και οι συντάξεις τους είναι μικρότερες απ΄ αυτούς που έλαβαν τη σύνταξή τους πριν από αυτόν τον νόμο παρά του ότι έχουν τις ίδιες προϋποθέσεις. Αυτοί οι συνταξιούχοι έχουν όλες τις προηγούμενες περικοπές των παλαιοτέρων συνταξιούχων συν την αφαίρεση της προσωπικής διαφοράς. Αυτοί οι συνταξιούχοι θα λάβουν μια μικρή αύξηση σαν αποκατάσταση στην σύνταξή τους, όμως το αποτέλεσμα θα είναι για αυτούς αρνητικό αφού σε σχέση με τους παλαιότερους αυτοί οι συνταξιούχοι θα λαμβάνουν στην σύνταξή τους αρκετά χρήματα παρακάτω.
Αυτά λοιπόν είναι τα έργα όλων των κυβερνήσεων και της σημερινής. Αυτά θέλουν να κρύψουν όλοι αυτοί που βαυκαλίζουν τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά και τα δικαστήρια. Στόχος τους είναι να διώξουν τους συνταξιούχους από το ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα που μόνο μέσα από αυτό το δρόμο έχουν πετύχει να αποκρούσουν αντισυνταξιουχικά, αντιλαϊκά μέτρα και να πετύχουν λύσεις στα προβλήματά τους.
Οι συνταξιούχοι βγάζουν συμπεράσματα από αυτή την σκόπιμη παραπληροφόρηση γι’ αυτό θα συμμετέχουν μαζικά στην πανελλαδική συγκέντρωση της 8/10/21 στην πλ. Κλαυθμώνος ώρα 11.30 πμ και στην πορεία στο μέγαρο Μαξίμου.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις
ΔΗΜΟΣΙΟΥ – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ –ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Η ανακοίνωση σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του Λευτέρη Μανωλά την Πέμπτη 23/5/2024

Εκδήλωση παρουσίασης του έργου «Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ» του...

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε βίντεο

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της «ΕΝΟΤΗΤΑΣ» 2024 σε...

Τέμπη: Ελεύθερος υπό όρο στέλεχος της ΕΡΓΟΣE μετά την απολογία του στον ανακριτή

Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή...

Συμμετοχή των σιδηροδρομικών στην 24ωρη απεργία στις 17 Απριλίου

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που εξήγγειλε...