Για τη διάλυση του του υποκαταστήματος του ΤΑΠ-ΟΤΕ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 16

Date:

Για τη διάλυση του του υποκαταστήματος του ΤΑΠ-ΟΤΕ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 16

Κοινή καταγγελία από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων του Ομίλου ΟΤΕ, των ΕΛ-ΤΑ και του ΟΣΕ («Η ΕΝΟΤΗΤΑ»)
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ επειδή, παρά την κατακραυγή των συνταξιουχικών οργανώσεων αλλά και των ασφαλισμένων, επιμένει στην απαράδεκτη απόφαση διάλυσης του τοπικού υποκαταστήματος ασφαλισμένων του εντασσόμενου κλάδου σύνταξης του ΤΑΠ-ΟΤΕ, που εδρεύει στην οδό Αγ. Κωνσταντίνου 16 και εξυπηρετεί πάνω από 60.000 ασφαλισμένους του ΟΤΕ, ΕΛΤΑ & ΟΣΕ.
Μία επιμονή που προκαλεί σε μας πολλά ερωτηματικά και στους ασφαλισμένους οργή γιατί ξέρουν ότι τα φαινόμενα διάλυσης και παρακμής που οδήγησαν τον ΕΦΚΑ στα βράχια θα επεκταθούν και σε αυτό το κομμάτι του φορέα.
Πρόκειται για υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ που είναι «νησίδα» σωστής εξυπηρέτησης για εξήντα χιλιάδες συναδέλφους, με πολύ θετικά αποτελέσματα ακόμη και στην πολύ δύσκολη περίοδο της πανδημίας.

Η ένταξη του πρώην ΤΑΠ-ΟΤΕ στην 5η Γενική Διεύθυνση του e-ΕΦΚΑ και η απόφαση να εξυπηρετούνται πλέον οι εν λόγω συνταξιούχοι από τα κατά τόπους καταστήματα του Ταμείου, θα μεγιστοποιήσει τα προβλήματα αυτών των ασφαλισμένων και φυσικά θα ανατροφοδοτήσει το γενικό μπάχαλο που επικρατεί στον e-ΕΦΚΑ. Αυτό διαπιστώνεται κάθε φορά που συνάδελφοι επιχειρούν, μέσω των καταστημάτων, να επιλύσουν κάποιο θέμα που τους απασχολεί. Σπάνια βρίσκουν θετική ανταπόκριση στα προβλήματά τους.
Αυτή η διοίκηση μαζί με την κυβέρνηση δεν επεδίωξε ποτέ τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών ούτε την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. Δεν προχώρησε σε προσλήψεις προσωπικού, ούτε στην μηχανογραφική υποστήριξη του όποιου έργου. Κρατάει μια αντιδραστική στάση και έχει αναλάβει μαζί με τον Υπουργό ρόλο διώκτη των εργαζομένων στον e-ΕΦΚΑ στοχοποιώντας κάθε μέρα και κάποιους μόνο και μόνο για να διώχνουν τις ευθύνες από πάνω τους.
Τώρα πλέον και με την επίσημη διάλυση του ΤΑΠ-ΟΤΕ, καμία πρόσβαση δεν θα υπάρχει σε στοιχεία ασφαλισμένων ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛ ΤΑ και καμία λύση δεν θα δίνεται στα προβλήματα των ενδιαφερομένων.
Πόσο μάλλον σε σοβαρά ζητήματα, όπως αυτό του επανυπολογισμού, που έχει γίνει με καραμπινάτα λάθη και αυτό επειδή ο e-ΕΦΚΑ δεν άντλησε τα στοιχεία από το ΤΑΠ-ΟΤΕ, το οποίο και είχε εκδώσει τις συντάξεις, σύμφωνα με το καταστατικό του.
Γενικά γύρω από τον e-ΕΦΚΑ και τη λειτουργία του έχει απλωθεί μια επικοινωνιακή φούσκα. Δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, αλλά για διάλυση και μιας ακόμη υπηρεσίας που κάπως ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων. Αποτέλεσμα θα είναι και αυτό το κομμάτι των 60.000 συνταξιούχων να μη ξέρει που να απευθυνθεί για να λύσει το πρόβλημά του και να βρει το δίκιο του. Με αυτή την απόφαση της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ ένα είναι βέβαιο ότι και η έκδοση των συντάξεων, θα καθυστερεί, θα προστεθούν και αυτές στις χιλιάδες που εκκρεμούν για χρόνια.
Πρόκειται για άλλη μια απόφαση που επιτείνει την διάλυση του e-ΕΦΚΑ και επιβάλλεται να ανακληθεί τώρα.
Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ ότι δεν θέλει να λύνει προβλήματα, δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και ότι μεθοδεύει τη δοσοληψία και των ασφαλισμένων ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ με ιδιώτες λογιστές και δικηγόρους, κάτι που, πέρα από την έλλειψη της όποιας εγγύησης που έχει η δημόσια υπηρεσία, και τις ειδικές γνώσεις που απαιτούνται για την ανακεφαλαίωση και την απονομή συντάξεων στο Ταμείο μας το σπρ.ΤΑΠ-ΟΤΕ, συνεπάγεται αναποτελεσματικότητα και πλήρες αδιέξοδο στην διαχείριση και την εξυπηρέτηση των χιλιάδων συναδέλφων μας.
Καλούμε την Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ να δεχθεί και να υλοποιήσει και στο δικό μας Ταμείο ότι έχει κάνει στα Ταμεία των Τραπεζών και της ΔΕΗ γιατί οι προβλέψεις του ψηφισμένου οργανογράμματος ήταν η ίδια και ενιαία αντιμετώπιση για όλα τα ανωτέρω Ταμεία δηλ. Τραπεζών, ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Τηλεπικοινωνιών – Ομίλου ΟΤΕ
Ο Πρόεδρος Γ. ΚΟΥΤΣΙΜΠΟΓΕΩΡΓΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας Α. ΣΕΡΓΙΑΝΝΗΣ

Για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛ-ΤΑ
Ο Πρόεδρος Γ. ΠΕΠΟΝΗΣ
Ο Γεν. Γραμματέας ΑΝ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Συνταξιούχων ΟΣΕ (Η ΕΝΟΤΗΤΑ)
Ο Πρόεδρος Σ. ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας ΠΑΝ. ΡΟΥΣΣΟΣ

Η καταγγελία σε PDF

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...