Συνταξιούχοι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στου Μαξίμου διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί

Date:

Συνταξιούχοι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στου Μαξίμου διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί
Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν, σήμερα 14/12/2021, οι συνταξιούχοι με σύνθημα «Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική – Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει».
«Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», φώναζαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ).
Με τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Απαιτούν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 – 2021. Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν εκπρόσωποι Συνταξιουχικών Οργανώσεων με βασικό ομιλητή τον Παντελή Τάτση, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, στο ύψος της Βουλής κλούβες των ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο, γεγονός που καταγγέλθηκε από τους συνταξιούχους. Τελικά, κάτω από την αποφασιστική τους στάση, οι κλούβες αποσύρθηκαν και οι συνταξιούχοι πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός απουσίαζε, όμως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα ορίσει νέα συνάντηση.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

ΔΕΣΚ-Σ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗ...

Η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας και ενεργειακής φτώχειας

Η αντιλαϊκή επίθεση που κλιμακώνεται σε συνθήκες γενικευμένης ακρίβειας...

Περιφερειακές Συσκέψεις ΣΕΑ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2022

Περιφερειακές Συσκέψεις ΣΕΑ Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2022 Στις 17/11/2022 συνεδρίασε...

Ξεκινά η ανάπλαση στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ Κορίνθου

Ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης στον παλαιό σταθμό του ΟΣΕ στην Κόρινθο. Πρόκειται...