Συνταξιούχοι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στου Μαξίμου διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί

Date:

Συνταξιούχοι: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στου Μαξίμου διεκδικώντας ό,τι τους έχει αφαιρεθεί
Δυναμική κινητοποίηση στην Αθήνα πραγματοποίησαν, σήμερα 14/12/2021, οι συνταξιούχοι με σύνθημα «Κανένας συμβιβασμός με αυτή την πολιτική – Διεκδικούμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει».
«Φέρτε πίσω όλα τα κλεμμένα, με αίμα ο λαός τα έχει πληρωμένα», φώναζαν κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ – ΠΕΣ ΝΑΤ – ΠΣΣ Δικηγόρων – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ).
Με τις κινητοποιήσεις τους οι συνταξιούχοι διεκδικούν όλα όσα τους έχουν αφαιρέσει τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζουν απαράδεκτο το «αντίδωρο» των 250 ευρώ που τους πετάει η κυβέρνηση. Απαιτούν στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, απόδοση σε όλους τους συνταξιούχους της 13ης και 14ης σύνταξης, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να τους αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020 – 2021. Να τους αποδοθούν τα αναδρομικά αφορολόγητα.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν στην πλ. Κλαυθμώνος, όπου μίλησαν εκπρόσωποι Συνταξιουχικών Οργανώσεων με βασικό ομιλητή τον Παντελή Τάτση, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων (ΠΟΣ) ΟΑΕΕ.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, στο ύψος της Βουλής κλούβες των ΜΑΤ τους έφραξαν το δρόμο, γεγονός που καταγγέλθηκε από τους συνταξιούχους. Τελικά, κάτω από την αποφασιστική τους στάση, οι κλούβες αποσύρθηκαν και οι συνταξιούχοι πορεύτηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός απουσίαζε, όμως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα ορίσει νέα συνάντηση.

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Όλοι την Πέμπτη στο Σύνταγμα για τη ΛΑΡΚΟ

«Αυτός ο αγώνας θα φτάσει μέχρι το τέλος» τόνισε ο Παναγιώτης...

Κυβέρνηση: «Μοντέλο ΔΕΗ» σε 8 ΔΕΚΟ – Πωλητήριο σε 6.000 ακίνητα του Δημοσίου

Έτοιμη να προχωρήσει στην πλήρη διάλυση των εναπομείναντων ΔΕΚΟ...

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024

Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2024 Οι ημερομηνίες πληρωμής...