Η συρρίκνωση και απαξίωση του ΟΣΕ & ΤΡΑΙΝΟΣΕ το «έργο» του κ. Ζηλιασκόπουλου

Date:

Η συρρίκνωση και απαξίωση του ΟΣΕ & ΤΡΑΙΝΟΣΕ το «έργο» του κ. Ζηλιασκόπουλου
Τη Δευτέρα 26/1/2015, στην εφημερίδα των συντακτών δημοσιεύτηκε κείμενο του κ. Αθανάσιου Ζηλιασκόπουλου καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με τίτλο «Θωρακίστε το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ».

Με βάση τον τίτλο, απευθύνονταν στη νέα κυβέρνηση μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή 25/1/2015.

Στο κείμενό του ο κ. Πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αναφέρει «Ο ελληνικός Σιδηρόδρομος βρίσκεται στην πιο σημαντική καμπή της 150χρονης ιστορίας του. Μετά από μια επώδυνη προσπάθεια αναδιοργάνωσης και με θυσίες από τους εργαζόμενους, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μετατράπηκε από ένα περιφερειακό προβληματικό Σιδηρόδρομο, σε κρίσιμο κρίκο παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων μεταφοράς προϊόντων από την Ασία στην Ευρώπη».

Ανεξάρτητα την άποψη που έχει κάποιος για τα όσα γράφει ο κ. Πρόεδρος σχετικά με την σημερινή κατάσταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΣΕ και αν αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να αποσιωπηθεί. Ο κ. Ζηλιασκόπουλος τοποθετήθηκε το 2010 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να υλοποιήσει τις αντεργατικές, αντισιδηροδρομικές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και των εταίρων τους. Το «έργο» του, που όπως μας πληροφορεί η εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ έλαβε και «τα εύσημα του κλιμακίου της τρόικας».

Η δραματική κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι Σιδηροδρομικοί με τη συνεχή απαξίωση του ΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με την έλλειψη προσωπικού, με την κατάργηση δρομολογίων, με την κατάργηση των κλιναμαξών, με το κλείσιμο του δικτύου της Πελοποννήσου, με τις εκατοντάδες υποχρεωτικές μετατάξεις, με την ένταξη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο το ξεπούλημά τους, με τη μείωση των μισθών, με την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων κ.τ.λ. φέρουν την «σφραγίδα» του. Τώρα αν θέλει να αλλάξει κοστούμι και να φορέσει το αντιμνημονιακό είναι δικαίωμά του.

Δικαίωμα και καθήκον, όμως, έχουν και οι Σιδηροδρομικοί, με την συμπαράσταση των συνταξιούχων Σιδηροδρομικών, να συνεχίσουν τον αγώνα για ένα Σιδηρόδρομο ενιαίο, δημόσιο, εκσυγχρονισμένο, στην υπηρεσία του λαού.

Να συνεχίσουν τον αγώνα για την αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, με μόνιμη και σταθερή δουλειά, να βρεθούν απέναντι στους φορείς της αντεργατικής πολιτικής όποιο κοστούμι και αν φορέσουν.

Σωτήρης Ραυτόπουλος
Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Εργατικά Σωματεία: Διεκδικούν μέτρα προστασίας από τον καύσωνα και όχι ευχολόγια και συστάσεις

Να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα προστασίας των εργαζομένων...

ERA: Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα

Επείγουσα σύσταση για την ασφάλεια του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα...

Συλλογή υπογραφών για τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη

Με στόχο τη δημιουργία μέσου σταθερής τροχιάς στην Κρήτη,...

Τέμπη: Nέα μήνυση διαβιβάστηκε στη Βουλή κατά Κώστα Καραμανλή και Μιχάλη Παπαδόπουλου

Μια νέα δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη σιδηροδρομική...