ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡΣ

Date:

Κατατέθηκε από την κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής κι είναι έτοιμο προς συζήτηση το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Εκσυγχρονισμός του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις για την κοινωνική ασφάλιση»

Πρόκειται για ένα ακόμα αντιδραστικό, αντεργατικό τερατούργημα, το οποίο αποτελεί προετοιμασία για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της Ασφάλισης. Προβλέπει την πρόσληψη υψηλόμισθων (αποδοχές άνω των 8.000 ευρώ) μάνατζερ στις θέσεις των διευθυντών και γενικών διευθυντών, οι οποίοι θα περνούν από τη διαδικασία της συνέντευξης ώστε να επιβεβαιωθεί η «εξειδίκευση» και καταλληλόλητά τους για τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης. Ενώ ολόκληρη η τεράστια περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, που ξεπερνάει κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ και αποτελεί εγγύηση για την καταβολή των συντάξεων, μεταφέρεται στα δόντια των ιδιωτών προς …«αξιοποίηση», μέσω της δημιουργίας ανώνυμης εταιρείας με μέτοχο τον ΕΦΚΑ.

Παράλληλα προσπαθεί να καλλιεργήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό σε βάρος των εργαζομένων του ΕΦΚΑ. Με τη δημιουργία μονάδας εσωτερικών υποθέσεων και τη λειτουργία πειθαρχικών συμβουλίων, αφενός προσπαθεί να τους δείξει ως υπεύθυνους για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι, με την καθυστέρηση της έκδοσης των συντάξεων και συνολικά της εξυπηρέτησης, αφετέρου να καλλιεργήσει την τρομοκρατία και την αστυνομοκρατία σε βάρος τους για να τους μετατρέψει σε πειθήνια όργανα της κυβερνητικής πολιτικής ιδιωτικοποίησης της Ασφάλισης.

Στη συζήτηση στην επιτροπή της βουλής παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, εκπροσωπώντας και τη ΣΕΑ, Δήμος Κουμπούρης, ανέδειξε πως οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι έχουν μεγάλη εμπειρία και ξέρουν πως όταν μια κυβέρνηση λέει «αναδιοργάνωση» θέλει να εξυπηρετήσει ιδιωτικά συμφέροντα, για να παραδοθεί η Κοινωνική Ασφάλιση στους ιδιώτες, να χτυπηθούν κι άλλο οι συντάξεις. Αναφέρθηκε στη ραγδαία μείωση του προσωπικού του ΕΦΚΑ καθώς όλα αυτά τα χρόνια όσοι αποχωρούν δεν αντικαθίστανται, στην έλλειψη της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής κ.ά. Εκανε καθαρό πως ό,τι μπόρεσαν να αποκρούσουν και να αποσπάσουν οι συνταξιούχοι επιτεύχθηκε μέσα από αγώνες, «έτσι και τώρα θα δώσουν τη μάχη στο ιερό πεζοδρόμιο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους».

Σχετικά: ΒΟΥΛΗ

share post

Δημοφιλέστερα

Και άλλα σαν αυτό
Σχετικα

Μεγάλο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, διατράνωσαν...

Απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα – Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα

Απεργούν σήμερα, «νεκρώνουν» τους χώρους δουλειάς και διαδηλώνουν σε...

Κυβέρνηση: Σέρνει στα δικαστήρια τα συνδικάτα για να μην απεργήσουν!

Η κυβέρνηση θορυβημένη από τις αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη...

Απεργία: Μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΜ – Πώς θα κινηθούν Μετρό, Λεωφορεία, Τραμ

Κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και στάσεις εργασίας έχουν προκηρύξει για την...